Op Roakeldais

Op Roakeldais

Dansgroepen uit de hele wereld reizen elk jaar weer af naar Warffum voor het folklorefestival Op Roakeldais. Het Groningse dorp staat met Op Roakeldais vier dagen lang, van 23 juni tot en met 26 juni, in het teken van dansvoorstellingen, muziek, workshops en dansfeesten.

Tijdens het festival tonen zo’n vijftien dansgroepen uit de hele wereld met trots hun cultuur in de vorm van zang, dans en muziek. De deelnemers treden op in hun traditionele, vaak kleurrijke kledij. Het gaat om muzikanten en dansers uit onder meer Bulgarije, Argentinië, China, Cuba, Martinique, Swaziland, Chili, Botswana en Jordanië. In totaal zijn er vijf podia waarop dansvoorstellingen worden gegeven.

Bij de optredens van die internationale dansgroepen blijft het deze dagen niet. Er zijn live-optredens van talloze bandjes en artiesten en talentenjachten voor singer-songwriters. Op zaterdag is er een culinaire markt waar het publiek kan proeven van lekkernijen van over de hele wereld.

Het publiek kan tijdens het festival uiteraard zelf ook met de voetjes van de vloer. Dat kan onder andere na afloop van de dansvoorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond. Er zijn dan dansfeesten waarbij het publiek van elke buitenlandse dansgroep een dans leert.

www.oproakeldais.nl

 

Deel deze pagina: