Op Roakeldais

Op Roakeldais

Dansgroepen uit de hele wereld reizen elk jaar weer af naar Warffum voor het folklorefestival Op Roakeldais. Het Groningse dorp staat met Op Roakeldais vier dagen lang, van 26 juni tot en met 29 juni, in het teken van dansvoorstellingen, muziek, workshops en dansfeesten.

Tijdens het festival tonen dansgroepen uit de hele wereld met trots hun cultuur in de vorm van zang, dans en muziek. De deelnemers treden op in hun traditionele, vaak kleurrijke kledij. Het gaat om muzikanten en dansers uit Zuid-Afrika, Turkije, Colombia, Mongolië, Peru, Benin, Polen, Mexico, Thailand en natuurlijk Nederland.

Elke dag zijn er dansvoorstellingen, maar er is natuurlijk veel meer. Vrijdagavond is het Latin Night, met livemuziek, optredens van dansers uit Colombia en Mexico en dansworkshops. De avond wordt muzikaal omlijst door een band van Mexicaanse en Peruaanse muzikanten.

Zaterdag worden de straten in Warffum bevolkt door de traditionele Parade der Continenten, een bonte en swingende dansparade van alle deelnemende dansgroepen. Verspreid over de kern van het pittoreske dorp zijn er korte shows.

Zaterdagavond treedt tv-presentator Joris Linssen op met zijn band Caramba op, samen met dansgroep Soy Mexico en hun mariachi-muzikanten. Op zondag is er de finale en tonen de groepen nog één keer hun kunnen.

Het festival vindt plaats in en rond de Op Roakeldaishal. Het grote podium is binnen. Op het buitenterrein zijn diverse kleinere podia met dans en muziek van livebands en DJ’s. Ook zijn er activiteiten voor inderen, zoals dans- en muziekworkshops en spelletjes. Een feest voor jong en oud.

www.oproakeldais.nl