Blog

Koningsdag in Groningen

Koningsdag? Dat vier je natuurlijk in Groningen! Elk jaar weer wordt de stad overspoeld met tienduizenden feestgangers, gezinnen en toeristen die hier massaal de verjaardag van de Koning komen vieren. En dat is niet zo gek, want er is van alles te doen: in het Stadspark is dancefestival Kingsland, de Diepenring wordt omgetoverd tot Grachtenfestijn en natuurlijk ontbreekt ook de befaamde Vrijmarkt niet. En dan is er ook nog Nielson, met een optreden op de Vismarkt! Dit is een greep uit alle feestelijkheden op zaterdag 27 april.

lees het volledige artikel

12x festivals in Groningen

geplaatst op door

Er bestaat haast geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Heerlijk in de buitenlucht meedeinen op zomerse beats. Van april tot en met september staat de Groningse festivalagenda vol met activiteiten. Luister naar concerten op het schapenveld tijdens het festival in het dorpje Hongerige Wolf, dwaal rond in het Noorderplantsoen tijdens het Noorderzon Performing Arts Festival of luister de hele dag naar live muziek in en rondom de voormalige Suikerfabriek tijdens Kadepop. Op welke festivals ben jij deze zomer te vinden? 

lees het volledige artikel

Foodfestivals in Groningen

geplaatst op door

Liefhebbers van lekker eten en drinken komen in Groningen de komende maanden niets tekort. Van maart t/m augustus 2019 is er elke maand wel een foodfestival in de stad of provincie. Genieten van de lekkerste gerechten en dranken uit alle delen van de wereld, met op de achtergrond de klanken van gezellige muziek. Dat is toch het ultieme geluksgevoel? We zetten de aankomende culinaire festivals voor je op een rij.

lees het volledige artikel

6x adressen met een maatschappelijk verhaal

De Groninger binnenstad kent tal van leuke winkels en eetadressen en er valt genoeg te ontdekken. Toch zijn sommige plekken nét even wat specialer dan andere. Zo zijn er plekken die maatschappelijke betrokkenheid tonen door, bijvoorbeeld, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden, wat een bezoekje aan die plekken juist de moeite waard maakt. Wij hebben de volgende zes adressen uitgelicht met een bijzonder verhaal.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina