Blog

Vier de zomer: festivals in Groningen

Er bestaat haast geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Heerlijk in de buitenlucht mee deinzen op zomerse beats. De Groningse festivalagenda staat vol met activiteiten. Spring een gat in de lucht op het Springkussen Fest, geniet van een filmavondje onder de sterrenhemel tijdens Zienemaan & Sterren of luister de hele dag naar live muziek in de haven tijdens ReitdiepPOP. Op welke festivals ben jij deze zomer te vinden? 

lees het volledige artikel

Kamperen in Groningen

Nog geen vakantieplannen deze zomer? Jaarlijks trekken kampeerders en andere vakantiegangers massaal richting het zuiden. Je zou hierdoor haast vergeten dat het hoge noorden ook zeer de moeite waard is. Hier zetten we een aantal bijzondere campings en vakantiebestemmingen in de stad en provincie Groningen voor je op een rij. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is je tent, camper of caravan vakantieklaar maken en genieten van een fantastische kampeervakantie aan de Costa del Grun. 

lees het volledige artikel

Wad to do tijdens de Dag van het Wad

Het laatste weekend van juni viert de Waddenzee dat ze alweer 8 jaar Werelderfgoed is. In het kader daarvan organiseren ondernemers, overheden en natuurbeschermers een groot feest met tal van activiteiten op en rond het wad. Wat dacht je van slapen aan de dijk onder de sterrenhemel of ontbijten op de Waddendijk, onder het genot van een indrukwekkend schouwspel van lucht en water? Makreelvissen op de Noordzee, Deense broodjes bakken op het Waddenkwartier en wadlooptochten maken, dat is in een notendop het programma van de Dag van het Wad. Hier vind je een greep van de feestelijke activiteiten die plaatsvinden op 24 en 25 juni.

lees het volledige artikel

Borgen: kastelen in Groningen

In Groningen worden kastelen 'borgen' genoemd. Borg is een verbastering van het woord "burg" of "burcht", waarmee in de middeleeuwen kastelen werden aangeduid. Deze borgen waren verdedigingstorens met dikke stenen muren waarachter eigenaren zich verschansten in tijden van oorlog. Later werden verschillende borgen, waar het niet aangenaam verblijven was, door hun welgestelde eigenaren omgebouwd tot comfortabel woonhuis. Er hebben zo'n 200 middeleeuwse borgen gestaan in Groningen, waarvan er nu nog 16 overgebleven zijn. Tot en met 12 november is de tentoonstelling 'Rijk in Groningen: Borgen en Stadspaleizen, 1600-1800' in het Groninger Museum te bewonderen. Voor ons dus een mooi moment om de pronkstukken van het Groninger landschap in kaart te brengen.

lees het volledige artikel

6 things to do in Waddenland

De regio Waddenland, in het Noorden van Groningen, loopt van Lauwersoog tot het kleinste buitendijkse zeehaventje van Nederland in Noordpolderzijl. Nationaal park Lauwersmeer vormt de westelijke begrenzing van het gebied. In het noorden wordt de regio begrensd door de Waddenzee, in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en in 2016 verkozen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Het wordt de hoogste tijd om dit mooie stukje Nederland te ontdekken. Om je ontdekkingstocht extra succesvol te laten verlopen, hebben we een handige to-do list voor je samengesteld met 6 dingen die je echt eens moet doen als je in het Waddenland bent.

lees het volledige artikel

Leuke terrasjes in de provincie

Zodra de eerste zonnestraaltjes tevoorschijn komen, is ‘een terrasje pakken’ misschien wel de nummer één favoriete bezigheid van veel Nederlanders. In Groningen barst het van de gezellige terrasjes. Niet alleen in de stad, maar ook in de provincie is het met mooi weer heerlijk toeven op het terras. Laat ook eens de drukke stadsterrassen achter je, en trek de provincie in om heerlijk tot rust te komen. Ter inspiratie zetten we een paar leuke terrasjes op een rij. 

lees het volledige artikel

Exposities in de Groninger musea tijdens de Museumweek

geplaatst op door

Van 3 t/m 9 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Hét moment om kennis te maken met de prachtige museumcollecties die de stad en provincie Groningen rijk is. Laat je verrassen en inspireren door de originele werken van Marius van Dokkum in de sfeervolle ambiance van Museum Nienoord, ondervind in Openluchtmuseum Het Hoogeland hoe er in de 19e eeuw op het platteland geleefd werd of bezoek de vrolijke expositie van Maarten Baas in het Groninger Museum. Hieronder zetten we de vijftien deelnemende Groninger musea voor je op een rij. We wensen je alvast een fijne Museumweek toe.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina