Blog

Nova Cura: een varend vakantiehuis

geplaatst op door

Het rijdende vakantiehuis, in de vorm van een caravan of camper, is bij de meesten wel bekend. Wie toe is aan wat meer comfort, rust en ontspanning gaat voor de varende variant. Schipper en gastheer Paul Wijk vaart met zijn oude rivierklipper Nova Cura door het noorden van het land om zijn gasten het prachtige wad vanaf het water te laten ervaren. Een georganiseerde wandelvakantie, eilandentocht of groepsvaart: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

lees het volledige artikel

Wad to do tijdens de Dag van het Wad

In het weekend van 30 juni en 1 juli viert de Waddenzee dat ze alweer 9 jaar Werelderfgoed is. In het kader daarvan worden allemaal activiteiten georganiseerd in het Waddengebied. In de kop van Noord-Holland, de Friese kust, de Groningse kust en de eilanden. Variërend van slapen op de dijk, wadlooptochten, visroken en verhalenvertellers. Je bent van harte uitgenodigd om ook te komen! Hier vind je een greep van de feestelijke activiteiten die plaatsvinden op 30 juni en 1 juli.

lees het volledige artikel

Een en al De Ploeg in Groningen

geplaatst op door

Omdat het dit jaar honderd jaar geleden is dat een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg oprichtte, is er in het Groninger Museum komende maanden een grote overzichtstentoonstelling te zien. Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen: ook festivals en andere Groningse musea staan stil bij dit kleurrijke jubileum. Glas-in-lood, hedendaagse Ploeg-werken, boeken en affiches: we hebben de mustsees voor je op een rij gezet!

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina