Blog

Wad to do tijdens de Dag van het Wad

In het weekend van 30 juni en 1 juli viert de Waddenzee dat ze alweer 9 jaar Werelderfgoed is. In het kader daarvan worden allemaal activiteiten georganiseerd in het Waddengebied. In de kop van Noord-Holland, de Friese kust, de Groningse kust en de eilanden. Variërend van slapen op de dijk, wadlooptochten, visroken en verhalenvertellers. Je bent van harte uitgenodigd om ook te komen! Hier vind je een greep van de feestelijke activiteiten die plaatsvinden op 30 juni en 1 juli.

lees het volledige artikel

Een en al De Ploeg in Groningen

geplaatst op door

Omdat het dit jaar honderd jaar geleden is dat een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg oprichtte, is er in het Groninger Museum komende maanden een grote overzichtstentoonstelling te zien. Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen: ook festivals en andere Groningse musea staan stil bij dit kleurrijke jubileum. Glas-in-lood, hedendaagse Ploeg-werken, boeken en affiches: we hebben de mustsees voor je op een rij gezet!

lees het volledige artikel

Vier de zomer: 16 festivals in Groningen

geplaatst op door

Er bestaat haast geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Heerlijk in de buitenlucht mee deinzen op zomerse beats. De Groningse festivalagenda staat vol met activiteiten.Luister naar concerten op het schapenveld tijdens het festival in het dorpje Hongerige Wolf, geniet van een filmavondje onder de sterrenhemel tijdens Zienemaan & Sterren of luister de hele dag naar live muziek in de haven tijdens ReitdiepPOP. Op welke festivals ben jij deze zomer te vinden? 

lees het volledige artikel

Pronkjewail de Otter

geplaatst op door

Groningen is een nieuw wandelpad rijker. En niet zomaar eentje! Het Pronkjewailpad is maar liefst 250 kilometer lang en voert de wandelaar langs belangrijkste, mooiste en meest bijzondere kroonjuwelen van Groningen. Dat kunnen bijzondere gebouwen zijn, plekken met een verhaal of locaties waar je een typisch Groningse lekkernij krijgt voorgeschoteld. Vanaf nu lichten we in elke brief een van deze bijzondere plekken uit! We bijten de spits af met De Otter, een unieke locatie aan het Schildmeer.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina