Blog

Tips voor de kerstvakantie

Locals weten als geen ander hoe leuk Groningen is. Daarom laten we ze graag aan het woord om te vertellen wat de beste plekken van de stad en de regio zijn. Dit keer doet schrijfster Minke Haveman een boekje open over de leukste kinderactiviteiten in Groningen tijdens de kerstvakantie. Ouders in Groningen en omstreken: laat je inspireren door deze lijst met leuke doe-dingen. Want niemand hoeft zich deze vakantie te vervelen, en zéker de kinderen niet. Een heel knusse kerstvakantie toegewenst!

lees het volledige artikel

Wintertips voor met de kids

Locals weten als geen ander hoe leuk Groningen is. Daarom laten we ze graag aan het woord om te vertellen wat de beste plekken van de stad en de regio zijn. Dit keer verklapt schrijfster Minke Haveman haar favoriete wintertips voor met de kids. Het mag dan wel koud zijn, maar erop uitgaan met de kinderen was nog nooit zo verwarmend! Ouders in Groningen en omstreken: laat je inspireren door deze lijst met leuke doe-dingen. Een heel fijne familiewinter toegewenst!

lees het volledige artikel

Pronkjewail: Donatuskerk in Leermens

De wandelaars van het Pronkjewailpad komen onderweg langs een bijzondere kerk: de Donatuskerk in het dorpje Leermens. De Donatuskerk in Leermens is niet te missen. Het staat namelijk op één van de hoogste wierden van de provincie Groningen. Dit maakt de kerk een echte blikvanger in het landschap. De lopers van het Pronkjewailpad kunnen in de kerk een stempel halen. Onder het genot van een kop koffie of thee dat de wandelaars zichzelf mogen inschenken, kunnen ze even uitpuffen op een kerkbankje of in alle rust even rondkijken in de middeleeuwse kerk. Wie dan goed oplet, zal in de kerk zowel romaanse, romanogotische als gotische elementen herkennen. Er zijn ook verschillende schilderingen te zien, zoals de schilderingen van Sint Sebastiaan uit 1400-1450. De preekstoel van de Donatuskerk komt uit de zeventiende eeuw. Onder dit meubel zit een luik naar de kelder. Deze werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilplek voor onderduikers. De kerk, die in het beheer is van de...

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina