Blog

Borgen: kastelen in Groningen

Op Tweede Pinksterdag, 5 juni, vindt de Dag van het Kasteel plaats. Op deze dag openen kastelen door heel Nederland hun poorten voor nieuwsgierige bezoekers. Elk jaar wordt extra aandacht besteed aan een of twee gebieden in het land. Dit jaar staan Utrecht en, je raadt het al, Groningen in de spotlight. Daarnaast is vanaf 27 mei de tentoonstelling 'Rijk in Groningen: Borgen en Stadspaleizen, 1600-1800' in het Groninger Museum te bewonderen. Voor ons dus een mooi moment om de pronkstukken van het Groninger landschap in kaart te brengen. 

lees het volledige artikel

6 things to do in Waddenland

De regio Waddenland, in het Noorden van Groningen, loopt van Lauwersoog tot het kleinste buitendijkse zeehaventje van Nederland in Noordpolderzijl. Nationaal park Lauwersmeer vormt de westelijke begrenzing van het gebied. In het noorden wordt de regio begrensd door de Waddenzee, in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en in 2016 verkozen tot ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Het wordt de hoogste tijd om dit mooie stukje Nederland te ontdekken. Om je ontdekkingstocht extra succesvol te laten verlopen, hebben we een handige to-do list voor je samengesteld met 6 dingen die je echt eens moet doen als je in het Waddenland bent.

lees het volledige artikel

Leuke terrasjes in de provincie

Zodra de eerste zonnestraaltjes tevoorschijn komen, is ‘een terrasje pakken’ misschien wel de nummer één favoriete bezigheid van veel Nederlanders. In Groningen barst het van de gezellige terrasjes. Niet alleen in de stad, maar ook in de provincie is het met mooi weer heerlijk toeven op het terras. Laat ook eens de drukke stadsterrassen achter je, en trek de provincie in om heerlijk tot rust te komen. Ter inspiratie zetten we een paar leuke terrasjes op een rij. 

lees het volledige artikel

Exposities in de Groninger musea tijdens de Museumweek

geplaatst op door

Van 3 t/m 9 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Hét moment om kennis te maken met de prachtige museumcollecties die de stad en provincie Groningen rijk is. Laat je verrassen en inspireren door de originele werken van Marius van Dokkum in de sfeervolle ambiance van Museum Nienoord, ondervind in Openluchtmuseum Het Hoogeland hoe er in de 19e eeuw op het platteland geleefd werd of bezoek de vrolijke expositie van Maarten Baas in het Groninger Museum. Hieronder zetten we de vijftien deelnemende Groninger musea voor je op een rij. We wensen je alvast een fijne Museumweek toe.

lees het volledige artikel

Ontdek de Groningse Wierden

Op maar weinig plekken is het DNA van Nederland zo duidelijk zichtbaar als in Groningen. Het huidige Groningse landschap dankt haar aanzicht namelijk aan de vele wierden. Dit zijn eeuwenoude kunstmatige heuvels van zoden en huisafval die bewoners meer dan duizend jaar lang beschermden tegen het wassende water. De Groningse wierden zijn daarmee de verre voorlopers van de Deltawerken en zijn nog altijd een bijzondere bezienswaardigheid in het noorden. Hier bespreken we een aantal wierden die niet mogen ontbreken tijdens jouw ontdekkingstocht door het Groninger landschap.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina