6 Romantische plekken in Groningen

Wat is er nou romantischer dan een dagje samen in Groningen? Neem je geliefde mee op een roadtrip door de provincie, ga een dagje winkelen in Groningen of geniet van een lunch, high tea, diner of wandeling op een van deze romantische plekken in Groningen. 

Landgoed Westerlee | Westerlee

In het oosten van Groningen, in Oldambt, ligt landgoed Westerlee. Gevestigd in een voormalige Heerenboerderij en dankzij de karakteristieke balken voorzien van een authentieke sfeer. Voor een lunch of diner beschikt het Landgoed over restaurant de Parelvisser of de Brasserie van het Landgoed. Daarnaast is er een loungebar voor een kopje koffie of een borrel.
Meer over Landgoed Westerlee >>

Prinsenhof | Groningen

Te midden van de bruisende stad bevindt zich een oase van rust. Slechts enkele meters verwijderd van de Martinikerk ligt de Prinsenhof, een historische ruimte met balkenplafonds, glas-in-lood en metershoge ramen. Het restaurant is gelegen met uitzicht op de Prinsentuin. Voor trek in middag biedt de Prinsenhof naast een uitgebreide lunchkaart ook een high tea aan.
Meer over de Prinsenhof >>

Café Hammingh | Garnwerd

Café Hammingh is gelegen aan het Reitdiep, de oorspronkelijke vaarverbinding tussen Zoutkamp en de stad Groningen. Gebouwd in 1876 en ruim honderd jaar gerund door generaties van de familie Hammingh. In de voormalige woonkamer van de familie Hammingh worden lunch en diner geserveerd. Het uitzicht over het Reitdiep en het Hogeland veraangenaamt een bezoek.
Meer over Café Hammingh >>

Café 't Zielhoes | Noordpolderzijl

In de voormalige sluiswachterswoning van Noordpolderzijl is 't Zielshoes gevestigd, de ideale plek om uit te rusten na een lange wandeling over de dijk, de kwelders of het wad. Voor een borrel, lunch of huisgemaakte poffert ben je bij 't Zielshoes aan het juiste adres. De pittoreske sfeer is voor veel bezoekers een reden om tot rust te komen in Noordpolderzijl. 
Meer over 't Zielhoes >>

Hotel Boschhuis | Ter Apel

Diep verscholen in het bos ligt Hotel Boschhuis, gelegen tegenover het oude Kruisherenklooster van Ter Apel uit 1465. In de Middeleeuwen diende het complex als brouw- en bakhuis van het klooster. Meer dan een eeuw geleden kreeg het pand een hotelfunctie. In het luxe restaurant met verschillende wildspecialiteiten is zoveel mogelijk authentiek gebleven, wat een bezoek maakt tot een historische beleving.
Meer over Hotel Boschhuis >>

De Oude Smidse | Westernieland

Op slechts twee kilometers van het wad vandaan ligt de Oude Smidse. Voorheen een oude smederij, nu een sfeervolle locatie. In de omgeving van De Oude Smidse zijn vele mogelijkheden voor fietsers, skaters, wandelaars, kanoërs en andere watersporters. In restaurant de Bistro van de Oude Smidse staan rust en genieten centraal.
Meer over de Oude Smidse >>


Meer inspiratie voor Valentijnsdag


Deel deze pagina