Groene adresjes in Groningen

Groningen barst van het groen. Denk aan het Noorderplantsoen, het Stadspark of de Prinsentuin. Maar waar kun je in Groningen groen eten en drinken?
Biologisch en verantwoord genieten kan in Groningen op veel locaties. Wij zetten de groenste adressen voor je op een rij.

Brasserie Groen

Puur en eerlijk eten, dat is waar het bij Brasserie Groen om draait. De koks werken met biologische- en streekproducten en alles wat er tafel verschijnt is vers en huisgemaakt. Gesitueerd aan de Carolieweg bevindt de Brasserie zich in een levendige winkelstraat,  de akoestiek in de Brasserie creëert voor de gasten echter een rustige sfeer. 
Meer informatie >>

Feel Good

Ontdek écht eten. Het credo van Feel Good staat voor pure, onbespoten producten. Bij voorkeur kiest de kok voor biologische ingrediënten, die uit de regio komen. Tijdens het inkopen en verwerken van ingrediënten wordt rekening gehouden met het milieu. En voor gasten met een allergie wordt er in een handomdraai een gluten-, suiker-, noten- of lactosevrij gerecht geserveerd.
Meer informatie >>

Anat

Aan de rand van het Noorderplantsoen is Anat te vinden, een onbijt- en lunchcafé dat volledig plantaardig, biologisch en suikervrij is. Het voormalige studentenhuis is met behulp van crowdfunding opgeknapt tot het aangename en kleurrijke pand dat het momenteel is. Ontbijten en lunchen kan bij Anat ter plekke, maar mag op een zonnige dag ook meegenomen worden naar een rustig plekje in het Noorderplantsoen.
Meer informatie >>

Wadapartja

Vrij recent vestigde Wadapartja zich in het monumentale pand aan het Gedempte Zuiderdiep. Met recht hoort Wadapartja bij de groenste adresjes in Groningen, aangezien de groei en bloei in de eigen moestuinen bepaalt wat er die dag op de kaart staat. Het streven van Wadapartja is om minimaal voedsel te verspillen en te kiezen voor biologische producten. Daarnaast komt nog dat alles in het pand, van de tafels tot aan de koffiebonen, te koop is. En dat is wel apart ja.
Meer informatie >>


Deel deze pagina