Maandelijkse streekmarkten in stad en ommeland

In Groningen en omstreken kun je elke maand weer genieten van verse, lokale producten op de streekmarkt. Begin het nieuwe jaar duurzaam met fruit, groenten, zuivel, vlees, brood, eieren en ambachtelijke kant-en-klare lekkernijen van Groningse bodem. Hier zie je een overzicht van terugkerende streekmarkten in en rond de stad.

Streekproductenmarkt Nienoord | Boerderij Oosterheerdt Leek

Elke 1e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 - Op streekproductenmarkt Nienoord te Leek vind je een aanbod van de lekkerste etenswaren uit de regio. Alle producten worden binnen een straal van 40 kilometer rondom Leek gekweekt, geteeld en bereid. Zelfs van de producten die uit meerdere ingrediënten bestaan, komt het hoofdbestanddeel uit de streek. Op streekproductenmarkt Nienoord kan veel geproefd worden en de verkoper, die vaak tevens de producent is, kan het verhaal achter het product vertellen of over de toepassing en bereidingswijze. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per maand. Dat houdt de maaltijden spannend en gezond. Bij elke aankoop op de markt ontvang je bovendien een stempel. Een volle stempelkaart kun je inleveren voor een leuke attentie.

Meer over streekproductenmarkt Nienoord >>

Ommelander Markt | Harmonieplein Groningen

Elke 2e zaterdag van de maand (+ in 2017 extra wintermarkten op 28 januari, 25 februari en 25 maart), 10:00 tot 16:00 - Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennismaken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. De markt heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Lokaal voedsel staat op nummer één tijdens de markten, maar dat is niet het enige. De Ommelander Markt is een leuk uitje voor de hele familie. Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen.

Meer over de Ommelander Markt >>

Streekmarkt Verhildersum | Dijkstilsterweg 4 Leens

Elke 3e zaterdag van de maand, 10:00 tot 16:00 - Elke maand presenteren twintig standhouders hun bijzondere kwaliteitsproducten in de Museumboerderij te Leens. Van boerenkaas tot gerookte makreel, van ambachtelijk brood tot pure chocola. Alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden, of gewoon om er lekker van te snoepen. Klaar met struinen langs de gezellige standjes? Kom dan een lekker kopje koffie of thee drinken in het museumcafé.

Meer over de Streekmarkt Verhildersum >>

De Groene Vis | Haven 22 Lauwersoog

Elke zaterdag vanaf april, 10:00 tot 13:00 - (H)eerlijke vis, vers van het wad op de markt. Eerlijk en gezonde vis uit de eigen streek. Elke vrijdag en zaterdag brengen de vissers van 'De Groene Vis' hun verse, duurzaam gevangen vis aan de wal in de haven van Lauwersoog. De vis wordt vanaf april weer elke zaterdag van 10.00-13.00 uur verkocht op dé verse-vismarkt van Noord Nederland: De Groene Vis.

Meer over De Groene Vis >>

Streekproductenmarkt Ewsum | Oosterburen 1 Middelstum

Elke 4e zaterdag van april t/m september, 10:00 tot 16:00 - Op het borgterrein van Ewsum in Middelstum worden sinds 2003 's zomers streekproductenmarkten gehouden. De omgeving straalt daar precies de juiste atmosfeer uit voor het genieten van alles wat groeit en bloeit, en waarvan veel van de lekkere Groningse producten gemaakt zijn. De markt levert een bijdrage aan verduurzaming en biedt een plek waar streekproducten, producenten en consumenten samenkomen.

Meer over Streekproductenmarkt Ewsum >>

Praktische info en data

Meer weten over markten in de stad Groningen? Bekijk het overzicht van markten op de Shopping website. Of kijk op streekproductenmarktengroningen.nl voor meer informatie over één van de streekmarkten?


Meer inspiratie?

Lees ook de volgende blogs met tips voor de beste adressen en interessante activiteiten.


Deel deze pagina