40 Mijl Midzomernacht Wandeltocht

40 Mijl Midzomernacht Wandeltocht

's Nachts wandelen door het Dark Sky Park Lauwersmeer, een unieke ervaring door een prachtig en afwisselend gebied. Over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer, over de Waddenzeedijk en door bossen en landerijen voert deze route die als 67, 40 en 25 kilometer afstand wordt aangeboden. Idyllische plaatsen, toeristische highlights en natuurlijk veel natuur maken deze lange afstandswandeling in de zomernacht een ware beleving.

De 40Mijl Midzomernachtwandeling wordt op 23 juni 2018 voor het tweede jaar georganiseerd. Zoutkamp, Lauwersoog, Houwerzijl, Garnwerd en Ezinge zijn een paar van de plaatsen die gepasseerd worden tijdens deze unieke en afwisselende route.

De route start 's avonds bij Camping “de Waterwolf” te Electra/Lauwerzijl. De 25 Kilometer variant zal starten om 22.30 uur vanaf Restaurant “Suyderoogh” bij Lauwersoog. De maan is in 2018 voor 76% zichtbaar en dit geeft een mooi beeld van het natuurgebied. Het is enkele dagen na de kortste nacht. Er wordt de hele nacht doorgelopen met diverse rustpunten en informatiepunten onderweg

Kijk voor alle informatie en deelname op: http://40mijl.nl/

Deel deze pagina