Atelierroute de Beetse Ter Borg

Atelierroute de Beetse Ter Borg

Op 4 en 5 augustus zal in het mooie Westerwolde de 12 de editie van de atelierroute de Beetse – ter Borg weer plaatsvinden.

Wat is er te doen

De organisatie is druk bezig geweest om de komende editie alle zorg en aandacht te geven die nodig is om de route wederom tot een succes te maken.

Waar sommige locatiehouders er voor kozen om een jaartje over te slaan boden anderen spontaan hun deelname aan. Ook sloegen sommige kunstenaars over en gaven anderen zich weer op. Hierdoor wordt duidelijk hoezeer de route gedragen wordt.

Op de 7 kilometer lange route, stellen de locatiehouders hun ruimte beschikbaar voor de vele  kunstenaars die zich inmiddels  hebben ingeschreven. Er is bij het inrichten en verdelen van de plaatsen kritisch gekeken naar een mooie balans in het laten zien van kunst en kunstnijverheid. Ook is  een evenwichtige verdeling tussen ervaren kunstenaars en beginnende van belang, zodat het werk van iedereen recht wordt gedaan.

Tussen het startpunt, informatie centrum De Noordmee en het eindpunt, het kerkje in Sellinger Beetse is veel te zien en te beleven. Bijna als vanzelfsprekend is er veel schilde kunst, maar ook de kunst van het werken met glas en raku stoken zijn te bewonderen.  Zo zijn ook het maken van mandala’s en de beeldhouw kunst  te bewonderen. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod. Op verschillende plaatsen worden gezellige terrassen ingericht en regelmatig zal de bezoeker verrast worden door een muzikale ontmoeting.  Mogelijkheden te over om te genieten van het verbindende karakter tussen kunst en cultuur en ook de natuur te beleven. De schoonheid van dit prachtige cultuur historische Westerwolde, zal menigeen doen besluiten  zich over te geven aan de uitstraling van rust en ruimte. Deze beleving is een ervaring op zich.

Al dit mooie is te bezichtigen in één dag maar ook veel mensen maken gebruik van de ruimschoots aanwezige overnachtingsmogelijkheden om er een kunst en cultuur weekend van te maken.

Meer info

Alle locaties zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur open en zijn gratis toegankelijk.
De route is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen.
Informatie over de kunstenaars en de route zijn te vinden op de site www.atelierroute-debeetse-ter borg.nl. Het kaartje van de route kan uitgeprint worden.   

Deel deze pagina