Bruintje Beer Tocht 2018: Fiets mee voor een kind!

Bruintje Beer Tocht 2018: Fiets mee voor een kind!

Dit jaar heeft de organisatie van de Bruintje Beer tocht gekozen voor een goed doel uit de regio. Voor de derde editie van de “Bruintje Beer Toertocht” is het goede doel: “Kindervakanties bijeen fietsen voor kinderen in de Burcht Wedde”. 

Fiets mee voor een kind

We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen uit de gemeentes Vlagtwedde, Bellingwedde (straks samen Westerwolde), Stadskanaal, Veendam en Winschoten die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan.

Kinderhotel Burcht Wedde:
De Burcht stamt uit de 14e eeuw, het kasteeltje waar onder andere de Slag bij Heiligerlee werd voorbereid. In de 16e eeuw was ketterij heel gebruikelijk, zogenaamde heksen, aanhangers van allerhande geloven en overtuigingen werden er de dupe van. Met zijn rijke historie zal de Burcht van Wedde (waar u een rondleiding krijgt aangeboden) op zondag 25 maart 2018 dienst doen als verzorgingspost.

Tegenwoordig is de  “de Burcht van Wedde” een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Een heus kinderhotel, waar kinderen die zelf niet op vakantie kunnen om welke reden dan ook een fijne vakantie kunnen beleven.

Inschrijven

Voor de Toer Fietsclubs (TFC)

Inschrijven voor de Toer Fietsclubs (TFC) van de 90 kilometer kan op de dag zelf vanaf 08.30 uur tot 09.30 uur in de Veenhorst. In vesting Bourtange zal voor de Toer Fietsclubs, met dank aan diverse sponsoren, koffie met appelgebak worden aangeboden.

Voor de recreanten

De recreanten voor de 55 kilometer kunnen vanaf 09.30 uur tot 11.30 uur inschrijven en voor hen zal er in de Burcht van Wedde, dankszij verschillende sponsoren voor alle deelnemers koffie en appelgebak worden aangeboden en zal er de mogelijkheid zijn tot bezichtiging van de Burcht waar gidsen aanwezig zijn die over de rijke geschiedenis van de Burcht en Nederland kunnen vertellen.

Ook komend jaar zal de prijs van inschrijving aantrekkelijk blijven, namelijk € 10,-- en kunnen alle deelnemers uiteraard wederom rekenen op een goede verzorging tijdens de tocht.

Deel deze pagina