CLASH XXL Festival

CLASH XXL Festival

In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april knalt het in de binnenstad van Groningen. Hét festival waar elektronische muziek en kunst samenkomen, -botsen en -smelten: Clash XXL Festival, is terug. Op verschillende locaties in het centrum duik je in de wereld van live-muziek, performances, (audiovisuele) kunst, installaties en DJ-sets. De zaterdag is gereserveerd voor het festivalgedeelte, de zondag biedt ruimte voor meer verdieping met kunst, panels en talks.

Clash strijkt weer neer in Groningen! Het vooruitstrevende festival waarbij het publiek onderdeel is van een vervreemdende botsing tussen elektronische (live-) muziek en hedendaagse kunst. In 2005 is het festival ontstaan als eindfeest van het gerenommeerde Theaterfestival Jonge Harten. In de jaren daarna groeide het festival uit tot een zelfstandig kunstfestival met eigen smoel. Na een aantal jaren zonder Clash is er een nieuwe organisatie opgestaan. Ze bouwen aan CLASH XXL Festival door vanaf 2017 een aantal kleine events te organiseren met onder andere Binkbeats, Colin Benders, Teddy’s Last Ride en Joost van Bellen.

Partners
Clash is een uniek samenwerkingsplatform waar veel culturele instellingen in het Noorden een bijdrage aan leveren. Partners van het festival zijn onder andere: Club Guy & Roni, CBK Groningen, Galerie With Tsjalling, Grand Theatre, Jonge Harten, KopjeK, NP3, Noorderlicht, OOST, SIGN, Simplon, Soundsofmusic Festival, Studium Generale en poppodium VERA.

CLASH XXL Festival - Line up
De komende editie staan unieke, opkomende en gevestigde DJ’s, installaties, dance performances en livemuziek gepland. Zo treedt o.a. het zeer anonieme Gesloten Cirkel op met het enige waar het voor hun om draait: de mix van acid-house, badass techno, robotsounds en zijdezachte synthesizers. Ammar808 brengt catchy Arabische riffs van traditionele instrumenten samen met een genadeloze 808 kickdrum met volledige bandopstelling. Yu Oda en het Kamerorkest van het Noorden maakten een speciale compositie van techno met klassieke instrumenten voor Soundsofmusic en Clash. Deze compositie wordt versterkt met visuals van videokunstenaar Hannes Andersson. Nick Verstand is installatiekunstenaar van wereldwijde allure. Op Clash brengt hij lasermuren, soundscapes en optische illusies samen in de grote zaal van het Grand Theatre. Verdere namen zijn: Matteo Myderwyk (met een speciale synth set), Ron Morelli, Identified Patient, Surma, Philip Vermeulen, Poetic Disasters, Bouke Groen en Gijs Deddens. Meer programma volgt.
 

Tickets
Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via de website: www.clashclashclash.nl. De Early Birds tickets zijn reeds uitverkocht. Er zijn zowel losse als combi-tickets beschikbaar vanaf €24,50.

Deel deze pagina