Groningen On Ice: Grote Markt omgetoverd tot grote ijsbaan

Groningen On Ice: Grote Markt omgetoverd tot grote ijsbaan

Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom op de Grote Markt kunnen binnenstadbezoekers dit jaar weer de ijzers onderbinden. Vanaf 26 november staat er een grote ijsbaan op de Grote Markt en kan er weer naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden.

De ijsbaan wordt maar liefst 750 vierkante meter groot en is gedeeltelijk overdekt met een doorzichtig dak. Dat is goed nieuws, want daardoor kan er ook bij regen gewoon geschaatst worden. Voor de allerkleinsten is er een speciaal ‘krabbelbaantje’, zodat ze op een veilige manier de eerste schreden op het ijs kunnen zetten.

De ijsbaan ligt tegen de trappen van het VVV-kantoor, dat hierdoor wordt omgevormd tot een heuse tribune. Aan de andere kant kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten te schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren.

Wie is uitgeschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan.

De Grote Markt en de ijsbaan worden aangekleed rondom het Disney-thema ‘Frozen’. De ijsbaan blijft staan tot en met 6 januari.

Meer weten over de ijsbaan en andere winteractiviteiten? Lees hier verder.

Deel deze pagina