Rozenfestival Winschoten

Rozenfestival Winschoten

Op 7 en 8 juli vindt wederom het Rozenfestival plaats in het Rosarium van Winschoten. Net als in 2017 bestaat het festival uit een vijftal onderdelen. Naast de traditionele Groenmarkt is er ook aankomende zomer weer een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. Naar schatting tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers vonden vorig jaar hun weg naar het Rosarium en genoten van de gemoedelijke sfeer, de mooie muziek, het heerlijke eten, de prachtige voordrachten door dichters en het zeer uitgebreide kinderplein.

Groenmarkt

De jaarlijkse Groenmarkt is de basis van dit 2-daagse festival. Dit evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste terugkerende publiekstrekkende evenementen in Winschoten. Elk jaar verkopen zo’n 70 standhouders hun waren. Daarmee is het Rosarium volledig gevuld met stands gerelateerd aan de tuin en groen. Planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, tuinarchitecten, alles wat er te bedenken valt binnen het thema groen is in dat weekend te vinden in Winschoten.

Foodplein

Voor lekkere en bijzondere hapjes kun je terecht op het foodplein. Lokale horeca-ondernemers en foodtrucks uit heel Nederland zetten hun beste beentje voor om de heerlijkste gerechten te bereiden. Op een dekentje tussen de rozenperken genieten van bijvoorbeeld een Vietnamese pistolet, Indische saté, Duitse bratwurst of een pizzapunt. Wie wil dat nu niet?

Muziekpodium

Ook op het muziekpodium staan dit jaar weer grote namen uit het Noorden. Zo treden dit jaar o. a. Toosst, Sproakwotter, Alloway, Lars Koehoorn, Kira Dekker, Woodgrain en Los Cascos op. Altijd al je idool willen zien? Het kan hier.

Kinderplein

Ook aan de jongsten onder ons is gedacht. Springen op een spingkussen, Ouders genieten van een grote verscheidenheid aan optredens en lekkernijen op het foodplein, terwijl kinderen zich uitleven op het Kinderplein. Genieten toch?

Cultuurplein

Er is dit jaar ook weer een Cultuurplein. Het Cultuurplein is bedoeld voor jong talent dat vol passie zijn/haar favoriete bezigheid laat zien.
Ook zijn er dichters die hun meest aansprekende gedicht aan het publiek overbrengen.

Rosarium Winschoten

Het Rosarium is een proeftuin voor rozen en werkt mee aan het keuren en ontwikkelen van goede rozensoorten. In totaal zijn er in het Rosarium in Winschoten circa twintigduizend rozen te zien van 320 verschillende rassen. Bijna tachtig procent van de wereldproductie van rozenonderstammen wordt in de regio Winschoten gekweekt. Vorig jaar is er ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium een roos vernoemd naar Hare Majesteit Koningin Máxima. De roos genaamd Koningin Máxima is vanaf nu permanent te bewonderen in vak 117.

Deel deze pagina