Groenmarkt Rosarium met Rozenfestival

Groenmarkt Rosarium met Rozenfestival

Op 7 en 8 juli 2018 wordt voor de tweede keer het Rozenfestival georganiseerd in het rosarium in Winschoten. In de zomer van 2017 werd het vijftig jarig bestaan van het rosarium gevierd met het uitbreiden van de jaarlijkse groenmarkt met een foodmarkt, kinderplein, cultuurplein en muziekpodium. Deze formule bleek een groot succes en trok zo’n 10.000 bezoekers naar het festival. Voor de organisatie van het festival reden genoeg om het succesvolle concept door te trekken naar een volgende editie. 

Sfeer
In 2018 is de groenmarkt wederom de basis voor het festival, met 80 tot 100 standhouders met planten en tuinartikelen. De combinatie tussen deze groenmarkt, het muziekpodium, het cultuurplein, de foodtrucks en het kinderplein zorgt volgende zomer voor een gemoedelijke, gezellige festivalsfeer.

Meer voor kids
In 2018 zal het kidsplein groter worden en zal er meer zitgelegenheid zijn tussen de rozenperken om met je gezin te genieten van het eten en het rosarium. Ook zullen diverse plaatselijke muziekacts te horen zijn. Het wordt weer een feest voor jong en oud. 

2 dagen
Waar de groenmarkt in het verleden op één dag plaatsvond, wordt het Rozenfestival een 2daags evenement. Op deze manier geeft het meer mensen de gelegenheid het festival te bezoeken. 

Binnenstad
In overleg met de binnenstadondernemers zal gekeken worden hoe verbinding met de binnenstad gemaakt wordt. Dit zodat een bezoek aan het Rozenfestival een compleet weekendje uit in Winschoten kan zijn.

Deel deze pagina