Schaatsplezier op de Grote Markt

Schaatsplezier op de Grote Markt

Vrieskou of niet, haal die schaatsen maar uit het vet! Nog de hele kerstvakantie – tot en met 7 januari om precies te zijn – staat er een mega ijsbaan op de Grote Markt. 

De schaatsbaan is maar liefst 900 vierkante meter groot en biedt dus alle ruimte om naar hartenlust te zwieren en te zwaaien. De ijsbaan is sfeervol verlicht en aangekleed rondom het thema ‘frozen’. Handig: de baan is overdekt zodat er ook bij slecht weer ook gewoon geschaatst kan worden. De ijsbaan ligt tegen het VVV-kantoor, zodat de trappen van het gebouw dienen als tribune.

Paviljoen

Uitgeschaatst? Dan kun je je opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunnen bezoekers hier terecht voor een mini-eierbal of een ander hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, is er een perfect uitzicht op de ijsbaan en op het mooi verlichte stadhuis. 

 

Activiteiten

Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals (Grunn) curling en een ijshockeycompetitie. Grunn Curling is curling met een knipoog. Dit wil zeggen dat het niet helemaal volgens de officiële spelregels en met de juiste spelmaterialen gespeeld wordt. Het is een combinatie van curling, jeu de boules en bowlen. Iedereen kan het, zelfs wanneer je nog nooit van curling hebt gehoord!

Anna en Elsa

Op zondag 24 december komen de sneeuwzusjes Anna en Elsa naar de ijsbaan! Om 14.30 geven ze een spetterende show vol met dans en zang. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur kunnen de kinderen met hun idolen op de foto.

Prijzen en openingstijden

Je kunt dagelijks schaatsen van 11:00 tot 23:00. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 4,00 (eigen schaatsen) en € 7,00 (inclusief schaatshuur). Wil je vaker schaatsen? Koop dan een voordelige vijf-rittenkaart. De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari.

www.groningenonice.nl

Deel deze pagina