Groninger Marktendag

Groninger Marktendag

Een Vintage & Designmarkt, Warenmarkt, Groninger Streekproducten, Waddenmarkt, proeverijen, muziek en speciale kinderactiviteiten. De Groningen City Club pakt gezamenlijk met Marketing Groningen en de gemeente Groningen op dinsdag 3 oktober groots uit om onze (Duitse) gasten in de stad te verwelkomen. 

Elk jaar is het begin oktober een komen en gaan van onze Oosterburen tijdens hun nationale feestdag Tag der Deutsche Einheit. Ze hebben dan een vrije dag en een tripje naar Groningen is snel gemaakt. Om de (Duitse) gasten een warm welkom te heten wordt er daarom flink uitgepakt op deze dag.

Grote Markt XL
Op de Grote Markt staat de wekelijkse warenmarkt, maar dan veel groter! De markt wordt daarnaast aangevuld met een Vintage- & Designmarkt. Ook de lekkerbekken komen ruimschoots aan hun trekken met speciale foodkramen van onder andere Waddengoud, een palingrokerij en andere visproeverijen.

Vismarkt XL
Ook de verse warenmarkt op de Vismarkt is groter dan normaal. Naast het uitgebreide aanbod van verse (streek)-producten, is er ook nog een verrassingsmarkt, een traditionele bloemetjesmarkt (in het klein) rondom de Aa-kerk en vertier op straat.

Voor de kinderen
Er is een speciaal kinderprogramma met onder andere een 'Adventure Track XL' -stormbaan en een opblaasbare klimwand. Daarnaast kunnen ze op de Waddenmarkt virtueel zwemmen met zeehonden, lopen in een bak met echt Waddenslik en meedoen aan de activiteiten van Waddenfun en DoeZoo. Alle kinderactiviteiten zijn op de Grote Markt.

De GCC en gemeente Groningen verwachten net als ieder jaar een grote stroom dagjesbezoekers en roepen daarom ook alle ondernemers en betrokken partijen op de winkeltijden te verruimen en de deuren eerder te openen.

Deel deze pagina