Groninginnedag

Groninginnedag

De grootste reünie van het jaar tijdens Groninginnedag.

Zaterdag 24 juni vindt de eerste editie plaats van Groninginnedag. De nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen. In Brabant heb je carnaval, in Noord-Holland de kermis, maar wanneer spreek je af met je vrienden en vriendinnen om herinneringen op te halen en weer samen te genieten van de mooie zaken uit de stad? Dat kan tijdens Groninginnedag.

Bekijk het volledige programma op: Citytrip of Groninginnedag

De ultieme reünie

Groninginnedag daagt iedereen uit om zijn of haar netwerk uit te nodigen om van de eerste Groninginnedag een historische dag te maken. De 3 Gezusters, Café Soestdijk en de Toeter mobiliseren op dit moment al hun (oud)-personeel om op 24 juni terug te komen. Zij zijn een voorbeeld voor de vele reünies die op Groninginnedag plaats gaan vinden.

Kamperen op de Grote Markt

In een duurzame tweepersoons kartonnen tent voorzien van een luchtbed en een slaapzak is het mogelijk om twee nachten op de mooiste plek van Groningen te overnachten. Er is ruimte voor zo’n 500 gasten op de Grote Markt. De camping is alleen toegankelijk voor de campinggasten en voorzien van alle nodige sanitaire voorzieningen.

Jeneverfestival & Chef’s table

De der Aa-kerk is het centrum voor het eerste jeneverfestival in Groningen. Hooghoudt is vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni gastheer voor bijzondere jenevers en de daarbij behorende combinaties. Van de ultieme kopstoot tot aan een perfecte combinatie met spijs. Het programma wordt gehost door top bartenders waaronder Lennart Deddens (bartender van het jaar 2015).

De vrijdagavond zal ook in het teken staan van de Chef’s Table. Een concept dat succesvol 6 maal in de distilleerderij heeft plaatsgevonden. Tijdens deze finale worden vooraanstaande chefs uitgedaagd om met lokale Groningse producten in combinatie met producten van Hooghoudt een menu samen te stellen.

De Jenever & Gin Boot

Cocktails en deejays op een zeilschip in de Lage der AA. Tijdens het Jenever & Gin festival bundelt Boilermaker de krachten met de in Groningen wereldberoemde distilleerderij Hooghoudt en hun goede vrienden van Loopuyt Gin uit Schiedam. En het liefst kiezen ze daar een hele dikke locatie voor. Kom daarom op 22, 23 en 24 juni naar de Lage der Aa en zoek een van de grootste zeilschepen die je kunt vinden. 

Internationaal Bierfestival

Bax Bier is de organisator van het eerste internationale bierfestival en wel op de historische Ossenmarkt. Het plein wordt omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van speciale en unieke bieren van over de hele wereld. Ze streven er naar zoveel mogelijk internationale brouwers van naam naar Groningen te halen, aangevuld met onontdekte parels en de mooiste specials van Nederlandse brouwers. Daarnaast vind je er de beste foodtrucks en is er live-muziek. Binnenkort zullen de eerste namen worden bekendgemaakt.

Kookwedstrijd op de vismarkt

Klaar Af Kook, inmiddels een vast begrip op de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op! De kookwedstrijd waarbij koks binnen een bepaald tijdsbestek een gerecht moeten bereiden en presenteren, vindt dit jaar voor het eerst plaats op de Vismarkt in Groningen.

Speciaal voor Groninginnedag organiseert Klaar Af Kook de editie: “Koken met de markt”. Deze openlucht kookwedstrijd waarbij zes koks (werkzaam in de horeca) strijden om de titel ‘Beste kok van de markt’, vindt zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats tussen de marktkramen van de Groninger Vismarkt. Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar om deel te nemen aan de Klaar Af Kook wedstrijd tijdens de 6e editie van de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 2 oktober 2017.

Mr. Mofongo presents: Leve de Groningin!

Mr. Mofongo heeft speciaal voor Groninginnedag een unieke Groningse Gin ontwikkeld; de Groningin. Vanaf vrijdagmiddag t/m zaterdagavond is hij te bestellen.Daarnaast is Mofongo's Distillery de gehele dag gratis te bezichtigen, voor een vermakelijk én smakelijk kijkje in de keuken van het gehele stookproces.

Nuchter café Groninginnedag 2017 (Pop-up Café)

Vrijdag en zaterdag (23 & 24 juni) staat hét “Nuchter” café op het VVV-kantoor op de Grote Markt tijdens Groninginnedag. Hier kun je terecht voor een eierbal in combinatie met lokale bieren van Brouwerij Martinus en d’Olle Grieze wat is gemaakt in samenwerking met alle lokale Groningse brouwerijen. 

Het geheel wordt omlijst met muzikanten en DJ’s en is vrij toegankelijk. 

Rondleidingen en LIVE muziek in Brouwerij Martinus

Tijdens Groninginnedag worden in Brouwerij Martinus extra rondleidingen gegeven vanaf 14.00 tot 17.00. Ook organiseert Martinus LIVE muziek in de brouwerij. Vanaf 20.00 zullen er verschillende artiesten aanwezig zijn. 

Blokes Groninginnedag

In Blokes wordt de muziek op 24 juni verzorgd door Groningse DJ's. Verwacht lekkere hitjes van onder andere Nachtwacht en Nathan Homan. 

De Garage / Platform theater

Een unieke Groninginnedag Party op het terras en binnen in de Garage. Buiten BBQ's en de lekkerste DJ's en live muziek.

Subsonic nachtprogramma

Tijdens Groninginnedag organiseert Subsonic de Subsonic Groninginnedag night. Het nachtprogramma wordt verzorgd door DJ's die jaren in Groningen hebben gedraaid of nog draaien. Je kunt onder andere Batagge aka Harde Baas en Chris Pinto verwachten. 

Muziek, Eten, Drinken en Cultuur

Naast het bovenstaande programma wordt er op dit moment hard gewerkt aan een programma dat bol staat van eten, drinken, dj’s, cultuur en bandjes.

Alles bij elkaar dé reden om 24 juni in Groningen te zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Kijk op www.groninginnedag.nl of op www.facebook.com en meld je aan.

Groninginnedag  is een initiatief van St. Groninginnedag en wordt ondersteund door de Gemeente Groningen, De Provincie Groningen, Marketing Groningen, NDC , Pop Groningen en KHN afdeling Noord Nederland.

Deel deze pagina