Groninginnedag

Groninginnedag

De grootste reünie van het jaar tijdens Groninginnedag.

Zaterdag 24 juni vindt de eerste editie plaats van Groninginnedag. De nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen. In Brabant heb je carnaval, in Noord-Holland de kermis, maar wanneer spreek je af met je vrienden en vriendinnen om herinneringen op te halen en weer samen te genieten van de mooie zaken uit de stad? Dat kan tijdens Groninginnedag.

De ultieme reünie

Groninginnedag daagt iedereen uit om zijn of haar netwerk uit te nodigen om van de eerste Groninginnedag een historische dag te maken. De 3 Gezusters, Café Soestdijk en de Toeter mobiliseren op dit moment al hun (oud)-personeel om op 24 juni terug te komen. Zij zijn een voorbeeld voor de vele reünies die op Groninginnedag plaats gaan vinden.

Jeneverfestival & Chef’s table

De der Aa-kerk is het centrum voor het eerste jeneverfestival in Groningen. Hooghoudt is vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni gastheer voor bijzondere jenevers en de daarbij behorende combinaties. Van de ultieme kopstoot tot aan een perfecte combinatie met spijs. Het programma wordt gehost door top bartenders waaronder Lennart Deddens (bartender van het jaar 2015).

De vrijdagavond zal ook in het teken staan van de Chef’s Table. Een concept dat succesvol 6 maal in de distilleerderij heeft plaatsgevonden. Tijdens deze finale worden vooraanstaande chefs uitgedaagd om met lokale Groningse producten in combinatie met producten van Hooghoudt een menu samen te stellen.

Internationaal Bierfestival

Bax Bier is de organisator van het eerste internationale bierfestival en wel op de historische Ossenmarkt. Het plein wordt omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van speciale en unieke bieren van over de hele wereld. Ze streven er naar zoveel mogelijk internationale brouwers van naam naar Groningen te halen, aangevuld met onontdekte parels en de mooiste specials van Nederlandse brouwers. Daarnaast vind je er de beste foodtrucks en is er live-muziek. Binnenkort zullen de eerste namen worden bekendgemaakt.

Kookwedstrijd op de vismarkt

Klaar Af Kook, inmiddels een vast begrip op de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op! De kookwedstrijd waarbij koks binnen een bepaald tijdsbestek een gerecht moeten bereiden en presenteren, vindt dit jaar voor het eerst plaats op de Vismarkt in Groningen.

Speciaal voor Groninginnedag organiseert Klaar Af Kook de editie: “Koken met de markt”. Deze openlucht kookwedstrijd waarbij zes koks (werkzaam in de horeca) strijden om de titel ‘Beste kok van de markt’, vindt zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats tussen de marktkramen van de Groninger Vismarkt. Voor de winnaar ligt een ‘golden ticket’ klaar om deel te nemen aan de Klaar Af Kook wedstrijd tijdens de 6e editie van de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 2 oktober 2017.

Muziek, Eten, Drinken en Cultuur

Naast het bovenstaande programma wordt er op dit moment hard gewerkt aan een programma dat bol staat van eten, drinken, dj’s, cultuur en bandjes.

Alles bij elkaar dé reden om 24 juni in Groningen te zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Kijk op www.groninginnedag.nl of op https://www.facebook.com/events/1766669566953238/ en meld je aan.

Groninginnedag  is een initiatief van St. Groninginnedag en wordt ondersteund door de Gemeente Groningen, De Provincie Groningen, Marketing Groningen, NDC , Pop Groningen en KHN afdeling Noord Nederland.

Deel deze pagina