International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen

International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen

Van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018 vindt in het Groninger Forum weer het International Film Festival Rotterdam in Groningen plaats.

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld, maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals.

Beste Groninger Film
De prijsuitreiking van de Beste Groninger Film maakt voor de vierde maal onderdeel uit van dit festival. De verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmcultuur te stimuleren en te steunen. De genomineerden, in vier categorieën, maken kans op een prijs van € 1.000,- te besteden bij de Cine Media Groep. De films zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie. Bekijk hier de genomineerden. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdag 2 februari om 21.00 uur, in het Groninger Forum Hereplein. Geen kans om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn? De prijsuitreiking wordt opgenomen en uitgezonden op OOG TV op zondag 4 februari om 20.00 uur.

Gasten tijdens IFFR in Groningen
De openingsfilm op woensdag 31 januari is La Hollandesa. Een schitterende roadmovie, die laat zien hoe je jezelf kwijt kunt raken en jezelf ook weer terug kunt vinden. Over de rode loper komen de hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen, de scenarioschrijver Daan Gieles en de producent Danielle Guirguis. Zij worden voorafgaand aan de film geïnterviewd door Nathan de Vries, presentator bij o.a. BNNVARA. En dit zijn niet de enige filmmakers die op bezoek komen. Bij de film Dorst, een tragikomisch familiedrama met o.a. Simone Kleinsma, komt de regisseuse Saskia Diesing vertellen over de film. Ook bij de essayfilm Possessed zijn de regisseurs Metahaven en Rob Schröder aanwezig om hun filmervaringen te delen.

Nog meer hoogtepunten
Regisseur Guillermo del Toro betoont zich opnieuw een magisch-realistisch koorddanser met zijn nieuwste film The Shape of Water, winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië. Ook wordt de winnaar van de Golden Globe voor Beste Musicalfilm of Komedie Lady Bird vertoond alsook het veelgeprezen drama van Paul Thomas Anderson Phantom Thread. Het beeldschoon camerawerk en een glansrol van Willem Dafoe zijn te bewonderen in de film The Florida Project. Ook is in Groningen de complete Hivos Tiger Competition te zien en natuurlijk is er traditiegetrouw de uitreiking van de Beste Groninger Film 2017.

Programma online te vinden // voorverkoop start 24 januari
Het complete programma staat inmiddels online. Het programmaboekje is vanaf zaterdag 20 januari te vinden op alle locaties van het Groninger Forum en op diverse locaties in Stad en Ommeland. De voorverkoop met bijbehorend tarief van € 8,00 start op woensdag 24 januari vanaf 09.00 uur aan de kassa van Hereplein 73 en om 10.00 uur online. Vanaf 27 januari geldt het normale tarief van € 10,50 en kunnen studenten en jongeren vanaf dan een kaartje kopen met het speciale tarief van € 5,50. 

Het volledige programma is inmiddels bekend en is te vinden op de website van het Groninger Forum: www.groningerforum.nl/iffr

Deel deze pagina