Jenever & Gin Festival

Jenever & Gin Festival

De eerste editie van het Jenever en Gin Festival vindt plaats op 23 en 24 juni in Groningen en is een samenwerking tussen Boilermaker en Mister Cocktail. De schitterende der Aa-kerk zal voor dit weekend het toneel zijn van het beste dat Nederland op het gebied van distilleren te bieden heeft en uit de rest van de wereld zijn tientallen merken aanwezig om zich te presenteren. Verschillende seminars, workshops en tastings zullen plaatsvinden, heerlijk eten is te proeven bij de foodtrucks en bij alle stands kun je de lekkerste distillaten proeven. Dat laatste is bij de prijs inbegrepen, net als het proefglaasje dat je bij binnenkomst krijgt. Je kan zelfs uit verschillende modellen glaasjes kiezen. En wat je proeft kun je perfect bijhouden in de Jenever & Gin Guide die je ook al van ons krijgt. Mocht je jouw perfecte drank hebben gevonden dan kun je deze tegen een kleine bijbetaling in de mix drinken. Deze muntjes zijn in de Aa-kerk te koop en te gebruiken voor mixjes en het eten.

Over het Festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 135 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.

Praktische info

Het jenever & gin festival vindt plaats in de Der Aa-kerk in Groningen.

Op vrijdag 23 juni begint het festival om 18.00u en duurt tot 22.30u
Op zaterdag 24 juni zijn er 2 sessies: van 13.00u tot 17.30u en van 18.30u tot 23.00u

Je kunt 3 kaarten kopen: vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. Voor Chef’s Table op vrijdag- en zaterdagavond moet je aparte kaarten kopen. Kaarten zijn inclusief een eigen tasting glas en een Jenever & Gin Guide, waarin alle merken staan en je zelf smaaknotities kunt maken. Aan de stands van de merken zelf en aan de cocktailbar kun je tegen betaling met muntjes full-size mixdrankjes en cocktails bestellen.

Ticketverkoop per sessie: vrijdagavond // zaterdagmiddag // zaterdagavond

Early Bird (de eerste 200 kaarten): €20,-
Pre-sale: €22,50
Aan de deur: €25,00

Chef’s Table: €135,00

Muntverkoop is op het terrein en je kunt dranken en eten betalen met muntjes.

Deel deze pagina