De Nacht van Oranje en Koningsdag

De Nacht van Oranje en Koningsdag

Koningsdag 2018 wordt gevierd in Groningen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen Koningsdag 2018 door in de stad Groningen. De viering vindt plaats op 27 april. Binnenkort vind je een overzicht van alle activiteiten op deze pagina. 

Koningsdag 2017

Op 26 en 27 april 2017 was het één groot feest in Groningen. Niet voor niets wisten tienduizenden feestgangers ook dit jaar weer de weg naar de binnenstad te vinden. 

Nacht van Oranje 2017

In de binnenstad van Groningen barstte het feest dinsdagavond al los. Op onder andere de Vismarkt, het Waagplein en het Zuiderdiep stonden podia waar tot ver na middernacht live-optredens plaatsvonden. 

Woensdagavond 26 april ging de ‘Nacht van Oranje’ van start. Aan feestjes en optredens geen gebrek, want op talloze plekken in de binnenstad was er deze avond en nacht live-muziek.

Tijdens Koningsnacht was het Stadspark in de stad het decor van een groots meezingfeest. Jan Smit, Gerard Joling, Tim Douwsma en Wolter Kroes waren een aantal van de artiesten die tijdens ‘Helden van Oranje’ het podium beklommen. 

Koningsdag 2017

Tijd om bij te komen was er nauwelijks, want wie vooral niks wil missen wilde, moest de volgende dag weer vroeg uit de veren. Op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel ging om 9.00 uur de traditionele Vrijmarkt van start waar je met een beetje mazzel voor een prikkie de leukste spulletjes op de kop kon tikken.

Ook in de rest van de binnenstad was er van alles te doen.

Kijk op  https://citytrip.groningen.nl/koningsdag voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens Koningsdag 2017. 

Deel deze pagina