De Nacht van Oranje en Koningsdag

De Nacht van Oranje en Koningsdag

Op 26 en 27 april is het één groot feest in Groningen. Niet voor niets weten tienduizenden feestgangers elk jaar weer de weg naar de binnenstad te vinden. De festiviteiten gaan de avond van te voren, tijdens de Nacht van Oranje, al van start en ook op Koningsdag zelf gaat het feest tot in de late uurtjes door. Ook dit jaar zijn de activiteiten in de Groninger binnenstad verspreid over tal van locaties. 

Nacht van Oranje

In de binnenstad van Groningen barst het feest dinsdagavond al los. Op onder andere de Vismarkt, het Waagplein en het Zuiderdiep staan podia waar tot ver na middernacht live-optredens plaatsvinden. 

Woensdagavond 26 april gaat de ‘Nacht van Oranje’ van start. Aan feestjes en optredens geen gebrek, want op talloze plekken in de binnenstad is er deze avond en nacht live-muziek.

Tijdens Koningsnacht is het Stadspark in de stad het decor van een groots meezingfeest. Jan Smit, Gerard Joling, Tim Douwsema en Wolter Kroes zijn een aantal van de artiesten die tijdens ‘Helden van Oranje’ het podium zullen beklimmen. 

Koningsdag 2017

Tijd om bij te komen is er nauwelijks, want wie vooral niks wil missen, moet de volgende dag weer vroeg uit de veren. Op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel gaat om 9.00 uur de traditionele Vrijmarkt van start waar je met een beetje mazzel voor een prikkie de leukste spulletjes op de kop kunt tikken.

Ook in de rest van de binnenstad is er van alles te doen.

Kijk op  https://citytrip.groningen.nl/koningsdag voor een volledig overzicht van alle activiteiten in de omgeving.

Deel deze pagina