Kunstmanifestatie MARKER

Kunstmanifestatie MARKER

Van 31 mei tot en met 9 juni transformeren NP3 en CBK Groningen de Grote Markt tot een nieuw podium voor hedendaagse kunst in Groningen: MARKER. Met de Grote Markt als inspiratiebron onderzoeken zes kunstenaars wat de betekenis van dit centrale plein was, is of kan zijn. Zij ontwikkelen unieke kunstwerken die inspelen op het gebruik en de beleving van het plein, de cultuurhistorie, kenmerkende architectuur en de invloed van technologie. Met werk van Ruben Boxman, Henri van Hoeve, Sarah Janssen, Lee Mc Donald, Bert Scholten en Albert Westerhoff.

Zo kun je straks letterlijk en figuurlijk kauwen op het cultureel erfgoed van de Grote Markt, zie je bekende Groningers weer tot leven komen en maak je deel uit van het onderzoek naar privacy in de openbare ruimte. Je krijgt een andere blik op de stad door naar grote hoogtes te klimmen of de binnenstad letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. En sluit MARKER af door iedereen te verrassen met een eigen geluidsperformance, live op de Grote Markt.

MARKER biedt gedurende tien dagen een unieke mogelijkheid om door de ogen van kunstenaars te kijken naar alledaagse stadse ritmes en naar de toekomst van de stad.

Praktische informatie

MARKER: 10-daagse kunstmanifestatie op de Grote Markt, Groningen.
Opening: donderdag 31 mei 2018 om 19.30 uur. 
Manifestatie Grote Markt: 1 t/m 9 juni, dagelijks geopend van 10.00 - 22.00 uur.
Dagelijks om 19.30 uur rondleidingen of kunstenaarsgesprekken.
Gratis toegang tot manifestatie en tentoonstellingen.
www.marker.events

Deel deze pagina