Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Ook dit jaar weet Sinterklaas Groningen weer te vinden. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren zaterdag 17 november in de stad. Ze komen aan in hun grote stoomboot, die bomvol ligt met pakjes en cadeautjes. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door de binnenstad.

Aankomst

De aankomst vindt plaats in de zwaaikom van de Zuiderhaven. Bij roeivereniging De Hunze gaan Sint-Nicolaas en de Pieten van boord en zetten ze voet op Groningse wal. Als welkom worden samen Sinterklaasliedjes gezongen.

Route door de binnenstad

De rondtoer start in de Praediniussingel. Hier staat het paard van Sint-Nicolaas, Amerigo, trappelend te wachten op de komst van zijn baas. Begeleid door muziekkorpsen, diverse bijzondere voertuigen, schoorsteenvegers, bijna 100 Pieten, oude wagens, oude brandweerauto, steltpieten, skelterpieten, Pieten op gekke fietsen, de rolschaatsgroep uit Winschoten die meegaan als sterren uit de musicals de Lion King en Aladin en een heel gek autootje, maakt de Sint een rondtoer door de stad met als eindpunt de Grote Markt. En zelfs Sam de Brandweerman loopt mee. De route door de binnenstad gaat van de Praediniussingel via de Westerhaven, A-weg, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Oude Boteringestraat,

Klik hier voor meer informatie

Deel deze pagina