Lauwersmeer Kennedymars

Lauwersmeer Kennedymars

De Lauwersmeer Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.

De Lauwersmeer Kennedymars start en finisht in Lauwersoog. De eerste 50 kilometer is de route gelijk aan de Lauwersmeermars. De Kennedymars gaat dan verder richting Garnwerd, om dan weer noordwaarts te gaan richting de finish.

Onderweg wordt er uiteraard gezorgd voor EHBO posten, masseurs, water, drinken en versnaperingen. Wel dienen de wandelaars zelf naar behoefte extra broodjes mee te nemen!

  • Parkeerplaatsen aanwezig bij de start
  • Koffie en thee bij de start 
  • Voeten intapen bij de start mogelijk (graag vooraf aangeven)
  • Onderweg is water verkrijgbaar 
  • Diverse dranken, versnaperingen en fruit bij de scanposten
  • Soep en broodjes buffet onderweg
  • Medaille en stempel bij de finish
  • Zaklantaarn en reflecterende kleding verplicht bij lopen na zonsondergang

Wandelaars die bekend zijn met de Stichting 40Mijl zullen opmerken dat dit laatste deel veel overeenkomsten heeft met de 40Mijl Midzomernachtwandeling. Toch hebben we hier afwisseling in gevonden door andere wandelpaden te kiezen in het Middag-Humsterland gebied.

Voor echte wandelaars is het mogelijk een eretitel te behalen. Deze eretitel, Kennedy Walker genaamd, kan men verkrijgen door vijf Kennedymarsen te lopen op minstens drie verschillende plaatsen. Deze eretitel kan worden uitgebreid tot Super Kennedy Walker (10 marsen) en zelfs tot Master Kennedy Walker (15 marsen). De masters gaan vervolgens verder voor de 25, 40, 50, 75, 100, 125 en 150 Kennedymarsen. Er zijn reeds enkele 150 Kennedy Walkers.

De Sectie Lange Afstanden, een commissie van de KWBN, coördineert de Kennedymarsen en geeft het stempelrecht aan de organiserende verenigingen, stichtingen en comités. De Stichting 40Mijl heeft als organisator van de Lauwersmeer Kennedymars stempelrecht van de KWBN.  

Als een van de weinige regels geldt dat de tocht wandelend volbracht dient te worden, dat wil zeggen dat men niet mag hardlopen of gebruik mag maken van vervoermiddelen.

Deel deze pagina