Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand Kindermaand

Zeg je oktobermaand, zeg je kindermaand! Voor kinderen tot en met 12 jaar worden er in de maand oktober allerlei leuke activiteiten georganiseerd door verschillende culturele organisaties. Hier een greep uit het aanbod. 

Zoeken naar geluk in de Menkemaborg

In de Menkemaborg kunnen kinderen ieder weekend speurend in de natuur op zoek naar geluk. Tijdens een audiotour worden de verhalen verteld van drie oudbewoners van de Menkemaborg. Zij vertellen wat geluk voor hen betekende in de tijd dat ze op de borg woonden. 

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) gaat dit jaar over griezels, engerd, monsters, spoken en nachtmerries. De week wordt geopend met een spannend openingsfeest in het Groninger Forum en vensterschool Vinkhuizen. Daarnaast komt de Monstertour langs op verschillende locaties en is er op vrijdag de 13e een griezelig slaapfeestje in het Groninger Forum. 

Wapenborden maken in het Groninger Museum

Van 24 tot en met 27 oktober kunnen kinderen hun eigen familiewapen maken in het Groninger Museum. Allereerst staat een bezoekje aan de tentoonstellingen De Wereld in Huis, Aziatisch porselein – Delfts aardewerk en Rijk in Groningen op het programma. Vervolgens kunnen de kinderen in het atelier van het museum een eigen wapenbord maken. Kinderen kiezen hun eigen dier of object uit die hun familie symboliseert, deze verwerken ze dan in hun familiewapen.

Spelen met letters en papier bij GRID

Bij GRID Grafisch Museum Groningen worden de helemaal activiteiten georganiseerd met als thema Letters en Papier. Zo zijn er bijvoorbeeld iedere zondag workshops, bijvoorbeeld Papier Scheppen en Spelen met Letters. Daarnaast kunnen kinderen iedere woensdagmiddag hun eigen deurhanger maken.

Nog veel meer..

Maar dit is natuurlijk niet het enige wat er te doen is in oktober. Bekijk hier nog meer leuke activiteiten. 

Deel deze pagina