Rodin - Genius at Work

Rodin - Genius at Work

Met meer dan 140 beelden en 20 werken op papier is het de grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin. Het museum is er onder andere in geslaagd de wereldberoemde werken De KusBalzac en De Denker naar Groningen te halen.

Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar, aldus het museum.

Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

Info en tickets

De tentoonstelling is te bekijken in het Groninger Museum t/m 30 april 2017. Tickets zijn te koop via de website van het Groninger Museum

Meer Rodin

Naast de werken van Rodin zelf, is er ook een serie foto´s van Erwin Olaf te zien. Hij maakte in opdracht van het Groninger Museum een serie van Het Nationale Ballet. En van 25 november t/m 28 april organiseert het Groninger Museum elke vrijdagavond een extra programma rondom de tentoonstelling waar bekende Nederlanders spreken. Het Groninger Forum vertoont op 12 december de biografische dramafilm 'Camille Claudel'.

Lees meer over de Rodin expositie en gerelateerde evenementen in de Rodin special

Deel deze pagina