Tentoonstelling Brian Griffin POP

Tentoonstelling Brian Griffin POP

Ian Dury, The Clash, Depeche Mode, Echo & the Bunnymen, Iggy Pop, Kate Bush, The Specials, Siouxsie and the Banshees, Elvis Costello en ontelbaar veel andere sterren: allemaal verschenen ze voor de lens van Brian Griffin, een van de meest invloedrijke popfotografen van onze tijd.

Griffin (Birmingham, 1948) wilde modefotograaf worden, maar toen hij eind jaren zeventig zijn portfolio aan het legendarische Stiff Records liet zien, kon hij direct aan de slag. In de decennia die volgden, groeide hij met zijn experimentele en surrealistische stijl uit tot dé visuele verhalenverteller van de New wave-, postpunk- en New romantic-beweging. 

In zijn boek ‘POP’, dat in oktober 2017 verscheen, heeft de Engelse fotograaf een compilatie van zijn mooiste werk samengebracht: meer dan 160 albumen singlehoezen, posters en persfoto’s van ruim 100 bands en artiesten. Een groot deel ervan werd niet eerder gepubliceerd. 

De Noorderlicht Fotogalerie toont werk uit de collectie van Brian Griffin - met veel aandacht voor beeld uit het boek ‘POP’ - en een selectie van zijn korte films en muziekvideo’s.

Deel deze pagina