Toos en Henk vieren feest

Toos en Henk vieren feest

Toos en Henk vieren feest! Het minst glamoureuze duo van Nederland bestaat 15 jaar.

Natuurlijk zijn in deze expositie veel cartoons te zien. Ze zijn gesorteerd op thema's als 'Toos en Henk praten over politiek', Toos en Henk aan het werk' en 'Toos en Henk worden gezond oud'.
Daarnaast worden er tekenfilms van het duo vertoond en er is te zien hoe een cartoon tot stand komt. Ook is er aandacht voor het schilderwerk van Paul Kusters, de bedenker en tekenaar van Toos en Henk.

Paul Kusters (1966) studeerde van 1985 tot 1989 Monumentale Vormgeving en MO-B Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht.  Sinds 1989 is hij werkzaam als cartoonist. Paul tekent zes maal per week een actuele Toos en Henk cartoon, die verschijnt in: Dagblad van het Noorden, BN/DeStem, De Stentor, De Gooi- en Eemlander, Dagblad De Limburger, Limburgs Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad, PZC, Tubantia en De Gelderlander.
Daarnaast maakt hij sinds januari 2007 eveneens zes maal per week een aflevering van de actuele cartoon Babs & Beer voor het Algemeen Dagblad. Ook Babs en Beer zijn in de expositie te zien.

Deel deze pagina