Volop activiteiten in Lauwersmeer tijdens de zomer

Volop activiteiten in Lauwersmeer tijdens de zomer

In de zomer, tot en met 2 september is het Activiteitencentrum in Nationaal Park Lauwersmeer elke dag geopend van 11 – 17 uur, met uitzondering van de maandagen en op woensdagen van 12 – 17.00 uur. Staatsbosbeheer organiseert in die weken verschillende activiteiten voor jong en oud. U bent van harte welkom!

Knutselen
Kom in de voorjaarsvakantie met je (klein)kinderen naar Activiteitencentrum Lauwersmeer voor een creatieve middag knutselen! We organiseren op verschillende dagen knutselactiviteiten met steeds een ander thema, passend bij het seizoen. Deze vakantie kun je een vogel vilten en een vogel kleien. Kijk voor de data, de tijden en de kosten van de activiteiten op www.np-lauwersmeer.nl.  

Vogel doe-speurtocht – junior boswachterscursus
Meld je kinderen aan voor de vogel doe-speurtocht in het Lauwersmeer. Elke keer staat een andere vogel centraal. Oudere kinderen kunnen de junior boswachterscursus volgen. Samen met de gids gaan kinderen op pad. Op route maken ze kennis met het werk van de boswachter en leren ze over de natuur van het Lauwersmeergebied. Meer informatie is te vinden op www.np-lauwermseer.nl

Zondag 5 augustus – Lauwersmeer: van zout naar zoet                                                                                   Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de natuur van het Lauwersmeer. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van dit waterrijke gebied en welke planten en dieren hier leven. Aan de hand van de soorten die hier voorkomen, laat de gids je de verschillen zien tussen de gebieden die van zoet water afhankelijk zijn en de gebieden die onder invloed van zout water staan.

Zaterdag 11 augustus – Vogels kijken in de Ezumakeeg
Ga mee met de boswachter op deze vogelexcursie naar de Ezumakeeg. Dit natuurgebied ligt aan de Friese kant, ten zuiden van Ezumazijl. Het ondiepe gebied is afgesloten van het Lauwersmeer en wordt gevoegd door regenwater. Door de vistrap zit het ondiepe water vol met visjes als het stekelbaarsje, waardoor dit een paradijs is voor vogels en dus ook voor vogelaars.

Vogelpraat
De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je op zijn spreekuur alles over de vogels die op dit moment in het natuurgebied verblijven. Het Lauwersmeergebied is één van de belangrijkste vogelgebieden in West-Europa. In dit afwisselende landschap van water, eilandjes en ruige graslanden eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Elke eerste zondag van de maand.

De natuur in
Het Activiteitencentrum is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Maar ook binnen en in de directe omgeving van het centrum is van alles te zien en te beleven. Een enthousiaste groep vrijwilligers bemenst het Activiteitencentrum. Zij vertellen je graag meer over de mooiste plekken en het laatste natuurnieuws in het lauwersmeergebied. Vanuit het Activiteitencentrum wandel je zo de natuur in. Een aanrader is het Natuurpad van 1,5 kilometer. Naast het centrum ligt het huttenbouwbos, waar kinderen lekker kunnen spelen. Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar is er een Kabouterpad.

Het totale activiteitenprogramma en alle bijzonderheden kun je vinden op www.np-lauwersmeer.nl  Graag tot ziens in het Activiteitencentrum, De Rug 1, Lauwersoog.

Deel deze pagina