WinterWelVaart Appingedam, Zoutkamp en Winschoten

WinterWelVaart Appingedam, Zoutkamp en Winschoten

Het jaarlijks evenement WinterWelVaart staat voor onvervalste, winterse gezelligheid. Zowel aan boord van de sfeervol verlichte historische schepen als op de kerstmarkt aan wal wordt tijdens dit evenement de maritieme geschiedenis weer tot leven gebracht. Geniet van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en warm je handen tussendoor aan een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Deze winter komt WinterWelVaart niet alleen naar de Groningse hoofdstad, maar trekt het ook verder de provincie in. 

Zoutkamp | 9 & 10 december

De tweede editie van WinterWelVaart Zoutkamp vindt plaats op zaterdag 9 december van 13:00 tot 21:00 uur en zondag 10 december van 13:00 tot 18:00 uur. Er meren diverse schepen aan in de binnenhaven. Aan boord kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. Om 14:00, 15:00 en 16:00 uur kun je komen luisteren naar het heftige verhaal van de Kerstvloed in 1717. En hoe de gebeurtenissen tot deze nacht ertoe leidden dat er een vloedgolf door Stad en Ommeland raasde tot aan de voet van de Martinitoren. Hoe kon het zo mis gaan en wat werd ervan geleerd? Verder is er een gezellige markt op de kade en ook in het Visserijmuseum is voor jong en oud van alles te beleven en kun je de maritieme sfeer proeven! Op zondag van 13:00 tot 18:00 uur kunnen bezoekers tevens de sfeervolle kerstmarkt in en rondom de Oude Kerk aan de Marnestraat bezoeken.

Appingedam | 9 december

Kerstmarkt, veel muziek, eten, drinken, schaatsen, knutselen, schminken, varend erfgoed, verhalen van Groningen, Dickens family, theater en gezelligheid. WinterWelVaart Appingedam is dit jaar gestationeerd achter de Nicolaïkerk, van 11:00 tot 20:00 uur. Tevens vindt de 10e editie van Kunst in de Kerk plaats.

Winschoten | 9 december

WinterWelVaart Winschoten vindt plaats in en om de Tramwerkplaats/Harbour jazzclub. Een gezellige markt aan de Havenkade-West van 11.00 uur tot 17.00 uur met een Schaatsbaan, Draaiorgel Zwarte Dorus, oude brandweerauto's, kraampjes, 3 historische schepen waarop verhalenvertellers en muzikanten het publiek zullen vermaken. 

Meer WinterWelVaart?

 

Deel deze pagina