Wonen in Groningen

Wonen in Groningen

De herfst is in aantocht en dat is natuurlijk hét moment om je huis wat gezelliger te maken. Voor inspiratie en de nieuwste trends kun je terecht op het interieurfestival Wonen in Groningen, op 1 oktober. Er doen zeventien stad-Groningse woonwinkels mee en het leuke is: in elke zaak is iets bijzonders te doen of te zien. Dit jaar is het thema LOKAAL.

Stoere pronkstukken, bijzondere vintage items en hippe accessoires waar je hebberig van wordt; in de deelnemende winkels staat het er vol mee. Ontdek uniek design en lokale lekkernijen in de binnenstad van Groningen. En dit jaar iets nieuws! Vijf ontwerpers hebben voor vijf winkeliers nieuwe producten ontworpen, gemaakt van lokale materialen. Lisette Bokma voor HOLTBAR, Christiaan Koopman voor Laif & Nuver, studio joop voor FOLK, Ron Caspers voor Verroest en Wieke Alberts voor O’42 Interieur. Zondag 1 oktober vertellen de ontwerpers je graag alles over het werkproces en materiaalonderzoek. De producten en presentaties blijven daarna nog de hele maand oktober te zien. De route wordt op zondag aangevuld met nog meer design èn winkels en horecagelegenheden die een lokaal gerecht of product verkopen.

DEELNEMERS

1 P.S. koffie, thee & taart
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 24
Geniet van verschillende koffiesoorten, lokaal gebrand bij Koffiestation en speciaal voor WIG is er een mooie versgebakken herfsttaart uit de eigen bakkerij.

2 HOLTBAR + Lisette Bokma
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 20
In deze ‘cool and collected’ shop en koffiebar vind je niet alleen een frisse mix van (woon)accessoires, stationary, beauty, kleding, boeken en sieraden. Lisette Bokma maakt voor Holtbar een houten custom made serveerblad voor het serveren van thee en koffie benodigdheden. Het kan ook dienen als organizer op je bureau.

3 De Soepwinkel
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 12
Ga er maar een lekker voor zitten en proef de romige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes.

4 De Kaaskop
Zwanestraat 24
Selectie lokale producten met speciale WIG aanbieding.

5 Woonzooi + Smits kwekerij
Zwanestraat 27
Bij Woonzooi hebben ze een passie voor planten. Logisch dus dat er een samenwerking is gezocht met Smits kwekerij uit Sappemeer. Deze specialist in kamerplanten komt met een limited edition van “message in a bottle” plantjes langs. Dé must-have voor je interieur!

6 Cookinglife + House of Design
Zwanestraat 2-2
De nieuwe kookwinkel Cookinglife biedt een uitgebreid assortiment praktische keukenhulpjes en keukengerei. House of Design presenteert er de resultaten en prototypes van het materiaalonderzoek dat gedaan is voor het project ‘We gaan het meemaken' in De Marne. Ontwerpers Volken de Vlas, Gerard de Hoop, Simone Larabi, Melle Koot en Paul Bloemers deden onderzoek naar lokale materialen als hennep, zeewier, koolzaad, klei, schelpen en baksteen en kwamen tot verrassende resultaten.

7 HK Living Brand Store + Marc Paulusma
Oude Boteringestraat 11
In deze gloednieuwe winkel wordt de gehele collectie van HKliving en diverse andere verrassende labels verkocht. Maker en denker Marc Paulusma toont er zijn project ‘Biosphere’, een filtersysteem dat het water opvangt dat de plant ‘uitademt’. Marc wil ons laten nadenken over onze relatie met planten en een nieuwe levensstijl waarbij onze woning verandert in een levend ecosysteem.

8 Land van Kokanje
Oude Boteringestraat 9
Speciale lunch met lokale producten op een originele manier verwerkt.

9 Laif & Nuver + Christiaan koopman
Vismarkt 40
Laif & Nuver toont prachtig gedecoreerde presentaties die je een op een kunt omzetten naar je eigen woning. Christiaan ontwerpt voor de winkeliers een display voor verlichting. Hij gebruikt hiervoor een Groningse dukdalf: ‘Oude of gebruikte voorwerpen een nieuwe functie geven in een ontwerp heeft mij altijd erg aangesproken.’

10 Verroest + Ron Casper
Donkersgang 5
Verroest is het adres voor betaalbare industriële, vintage en brocante meubelen en accessoires. Ron Caspers ontwerpt en maakt o.a. hekwerken, objecten en sculpturen in staal, smeedijzer, brons, messing, koper en rvs. Voor Verroest werkt hij aan een uithangbord.

11 KOKOTOKO
Oosterstraat 26
Hier kun je Groningen draagbaar, eetbaar & visueel beleven, én mee naar huis nemen.

12 O'42 Interieur + Wieke Alberts
Oosterstraat 42
O’42 heeft een fantastisch pand met 5 verdiepingen vol designklassiekers en een breed assortiment van eigentijdse ontwerpen. Wieke ontwerp een speelse eyecatcher voor de winkel: ‘Ik ga wilgentenen gebruiken. De treurwilg heeft hele lange twijnen die perfect zijn voor mijn ontwerp. Het kan gebogen worden in een bepaalde vorm en vervolgens worden gestoomd waardoor het de vorm behoudt! Geweldig!’

13 BIEN + Meinardi
Oosterstraat 54
Kom bij BIEN producten van Meinardi proeven! In de inspirerende conceptstore met mode, woon- en lifestyletrends vind je altijd voor iets moois voor je huis.

14 Wadapartja
Gedempt Zuiderdiep 39/41
Bij Wadapartja kun je gezellig eten, drinken en winkelen. Alles wat je ziet is te koop! Tijdens WIG zie je werk van twee lokale ontwerpers die nieuwe woonaccessoires maken van oude spullen. En i.s.m. Hooghoudt een brownie, cheesecake en jenever.

15 Het Kadocafe.
Folkingestraat 22
Groningse kunstenaar ArtNoël presenteert haar werk, waaronder mooie wenskaarten.

16 BAQ
Folkingestraat 19
Hier haal je heerlijk brood gemaakt van granen uit Groningen en Drenthe en de lekkernij ‘Groninger Turf’.

17 FOLK + studio joop
Folkingestraat 17
FOLK conceptstore is een winkel waar je een mooie mix van design, interieur, kleding, food en papierwaren kunt vinden. Aniek van studio joop maakt een nieuw ontwerp voor FOLK’s tuin: ‘We willen graag het groeiproces van een (avocado)pit laten zien en maken een nieuw product van keramiek, waarmee je makkelijk zelf pitten en stekjes kan laten groeien.‘

Bang dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Er is een wandelroute samengesteld zodat je geen  enkele winkel hoeft te missen. Neem voor meer informatie een kijkje op www.wonen-in-groningen.nl.

 

Wonen in Groningen wordt georganiseerd door House of Design samen met de winkeliers uit de binnenstad.
House of Design is een platform voor professioneel design en houdt zich bezig met duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en regionale vraagstukken. We werken vanuit de overtuiging dat professionele ontwerpers de tools in handen hebben om de wereld toekomstbestendig te maken. Door hun vindingrijkheid staan ze aan de basis van een duurzame samenleving. 

Deel deze pagina