Blog

12x festivals in Groningen

geplaatst op door

Er bestaat haast geen betere manier om de zomer te vieren dan dansend op een festival. Heerlijk in de buitenlucht mee deinzen op zomerse beats. Van april tot en met september staat de Groningse festivalagenda vol met activiteiten. Luister naar concerten op het schapenveld tijdens het festival in het dorpje Hongerige Wolf, dwaal rond in het Noorderplantsoen tijdens het Noorderzon Performing Arts Festival of luister de hele dag naar live muziek in en rondom de voormalige Suikerfabriek tijdens Kadepop. Op welke festivals ben jij deze zomer te vinden? 

lees het volledige artikel

Foodfestivals in Groningen

geplaatst op door

Liefhebbers van lekker eten en drinken komen in Groningen de komende maanden niets tekort. Van maart t/m augustus 2019 is er elke maand wel een foodfestival in de stad of provincie. Genieten van de lekkerste gerechten en dranken uit alle delen van de wereld, met op de achtergrond de klanken van gezellige muziek. Dat is toch het ultieme geluksgevoel? We zetten de aankomende culinaire festivals voor je op een rij.

lees het volledige artikel

6x adressen met een maatschappelijk verhaal

De Groninger binnenstad kent tal van leuke winkels en eetadressen en er valt genoeg te ontdekken. Toch zijn sommige plekken nét even wat specialer dan andere. Zo zijn er plekken die maatschappelijke betrokkenheid tonen door, bijvoorbeeld, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden, wat een bezoekje aan die plekken juist de moeite waard maakt. Wij hebben de volgende zes adressen uitgelicht met een bijzonder verhaal.

lees het volledige artikel

8 tips voor ontdekfestival Grasnapolsky

Komend weekend vindt de zesde editie van het ontdekfestival Grasnapolsky plaats. Dit jaar reist het festival af naar Scheemda, Oost Groningen. Hier staat een fantastisch industrieel complex genaamd De Toekomst. Een voormalige strokartonfabriek die speciaal voor dit festival wordt omgetoverd tot een fenomenale locatie waar je een weekend lang op ontdekkingstocht kunt gaan met muziek, kunst en cultuur. En het blijft niet alleen bij het gebouw zelf. Ook de omgeving zit verweven in het festival. Ontdek de geschiedenis van de Graanrepubliek, ga mee op expeditie Tour de Boer of beleef een echte Intimate Earthquake Experience. Hieronder 8 tips voor een onvergetelijke Grasnapolsky.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina