Rondleidingen en stadswandelingen

Een interessante en leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van Groningen te bekijken is te voet. Onder begeleiding van één van de VVV-gidsen ontdekt u zowel de rijke historie van Groningen als de moderne bezienswaardigheden.


Rondleidingen met een gids

Rondleidingen met een gids

Kennismaken met een stad of regio houdt in dat naast de bekende bezienswaardigheden ook de onbekende, onverwachte en verrassende bezienswaardigheden en "plekjes" in de stad en provincie Groningen bezocht worden. Met die gedachte in het achterhoofd verzorgt het gidsenteam van de VVV in Groningen rondleidingen in de stad en de provincie. U maakt op deze manier kennis met de onbekende, onverwachte en verrassende plekjes in de stad en omgeving; de gidsen kunnen u allerlei interessante en leuke wetenswaardigheden vertellen. Dit kan o.a. tijdens een stadswandeling, rondvaart of een bustocht door stad of provincie. De rondleidingen worden o.a. in het Nederlands, Duits, Engels of Gronings gegeven. 

Stadswandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Stadswandelingen op zaterdag- en zondagmiddag

Op zaterdag- en zondagmiddag kunt u deelnemen aan de stadswandeling door de binnenstad van Groningen. De wandeling vertrekt om 13.00 uur vanaf de VVV op de Grote Markt. Tijdens de wandeling ontdekt u veel van Groningen waaronder de rijke historie, leuke ankedotes, hofjes maar ook moderne bezienswaardigheden. Kortom, de ideale manier om de stad Groningen in vogelvlucht te leren kennen.

In juli en augustus organiseert de VVV van maandag t/m zondag extra stadswandelingen om 13.00 uur. 

Aanmelden kan telefonisch via 0900-2023050 (€ 0,15 p.m.) of per e-mail via info@vvvgroningen.nl . Langskomen in de VVV-winkel is natuurlijk ook mogelijk. Deze stadswandelingen zijn bedoeld voor de individuele toerist( max. 5 personen per aanmelding). Voor groepen kunt u een aparte aanvraag doen voor een stadswandeling onder leiding van een VVV-stadsgids.

Stadswandelingen voor groepen

De VVV organiseert veelvuldig stadswandelingen voor groepen van o.a. bedrijfsuitjes, zakenrelaties, schoolexcursie, familie-uitjes etc. Mocht u een stadswandeling onder leiding van een professionele VVV-gids willen reserveren dan kunt u via onderstaande link meerdere mogelijkheden bekijken. Voor vragen kunt u tevens contact opnemen met het gidsenteam via gidsenteam@marketinggroningen.nl

Klik hier voor diverse mogelijkheden omtrent stadswandelingen met een VVV-gids.

Martinitoren

Een rondleiding in de Martinitoren onder leiding van een torenwachter is tevens te reserveren via de VVV. Rondleidingen zijn uitsluitend mogelijk buiten openingstijden van de Martinitoren. 

Voor beklimming zonder rondleiding is de Martinitoren 7 dagen per week geopend m.u.v. 8 en 15 oktober i.v.m. werkzaamheden.

Tickets voor de toren zijn verkrijgbaar, tot een half uur voor sluitingstijd, bij de VVV. De tickets kosten € 3,- per persoon, kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,-. Groepsprijs vanaf 10 personen € 2,50 p.p.

Rondleidingen VVV

Openingstijden Martinitoren

Deel deze pagina