Apps

Groningen City Guide

Met de City Guide ontdek je wat de stad te bieden heeft. Van bijzondere winkeltjes tot goede restaurantjes en van de leukste evenementen tot de mooiste galerieën. De City Guide biedt inspiratie voor een middag shoppen of een avondje uit. Of plan een weekend in Groningen en zoek meteen een goed hotel. Kijk daarna wat er in de buurt te zien en te doen is, maak een selectie van je favoriete restaurantjes of cafés en sla ze op in je favorieten. Zo kom je goed voorbereid naar Groningen. Met een overzichtelijke kaart en routebeschrijving raak je nooit de weg kwijt in de stad Groningen.

iOS: bekijk in de App Store
Android: bekijk in de Play Store


Groningen Routes

Met de route-app is je smartphone je persoonlijke gids! De app vertelt je op verschillende interessante locaties alles over de gebieden die je bezoekt. Sta je op een interessante plek, dan speelt de telefoon automatisch een geluidsfragment af. De kaart op je telefoon geeft duidelijk aan waar je naartoe moet. Verdwalen is dus niet mogelijk. Al je aandacht kan gaan naar de omgeving, naar al het moois dat Groningen te bieden heeft.

iOS: bekijk in de App Store
Android: bekijk in de Play Store


Ontdek Groningen

Deze app geeft een uitgebreid overzicht van de meest interessante plekken in de provincie Groningen op het gebied van cultuur, historie en landschap waarvan je het bestaan misschien niet eens afwist. Van middeleeuwse kerken en statige borgen, tot musea, kunst op straat en de meest bijzondere tuinen en hofjes. Met rond de 400 bijzondere locaties in stad en provincie Groningen, biedt de ‘Ontdek Groningen’ app een schat aan informatie, die je bezoek aan Groningen nog leuker maakt.

Android: bekijk in de Play Store
iOs: bekijk in de App Store


Uit Groningen

Met de app van Uit Groningen ben je altijd en overal op de hoogte van de culturele uitgaansagenda van stad en provincie Groningen. Bekijk in deze app de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen. Ook vind je hier het actuele last minute ticket shop aanbod en kun je meedoen aan leuke acties.

Android: bekijk in de Play Store
iOs: bekijk in de App Store


De Verhalen van Groningen

Ben je benieuwd hoe Delfzijl er vroeger uitzag? De oude boulevard bekijken? Met de nieuwe De Verhalen van Groningen app komen de verhalen van de meest bijzondere historische locaties tot leven.

Met deze app van De Verhalen van Groningen verandert Groningen in een virtueel openluchtmuseum. De app toont oude foto's in het huidige straatbeeld middels Augmented Reality en laat automatisch zien welke andere interessante locaties in de buurt zijn. De app is nog volop in ontwikkeling en wordt per regio beschikbaar gemaakt.

Android: bekijk in de Play Store
iOs: bekijk in de App Store


Nationaal Park Lauwersmeer

Een indrukwekkende vogelstand, de grote grazers en jonge loofbossen waarin reeën, vossen, hazen en konijnen zich thuis voelen. Verken het Nationaal Park Lauwersmeer te voet, op de fiets of per boot met de handige app. 

iOS: bekijk in de App Store
Android: bekijk in de Play Store


Regio's


Eemsdelta

Authentieke wierdendorpen, molen, middeleeuwse kerken en kronkelende maren. Ontdek de regio Eemsdelta.

iOS: App Store
Android: Play Store

Oldambt

Ontdek het waterrijke Oldambt. In Winschoten, Blauwestad en Bad Nieuweschans is altijd wat te beleven.

iOS: App Store
Android: Play Store


Veenkoloniën

De erfenis van de eerste kolonisten is nog merkbaar aanwezig. Avonturiers zochten in dit uitgestrekte veenlandschap met hard werken hun geluk. 

iOS: App Store
Android: Play Store

Waddenland

Er is veel te ontdekken in het Waddenland, zoals het prachtige Reitdiep, Nationaal Landschap Middag-Humsterland en de tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen Waddenzee.

iOS: App Store
Android: Play Store


Westerkwartier

Wierden, sloten, graslanden en kronkelende wegen geven afwisseling in het wijdse landschap. 

iOS: App Store
Android: Play Store

Westerwolde

Een charmant gebied in het Oosten van Groningen met een afwisselend landschap; heidevelden, beekdalen, oude bossen, verscholen vennen en moerassen, vriendelijke dorpjes.

iOS: App Store
Android: Play Store


Meer apps


Groningen Magazine

In het Groningen Magazine maak je onder andere kennis met de G7, zeven redenen om Groningen te bezoeken. Door middel van prachtig fotomateriaal en sfeervolle videobeelden komen stad en provincie tot leven. Bekende en inspirerende Groningers laten je daarnaast zien wat Groningen zo bijzonder maakt. Ook lees je welke festivals, bezienswaardigheden en musea je absoluut niet mag missen. Het online magazine is als app te downloaden voor je iPad. Ook op je computer is het magazine te bekijken, dit doe je op magazine.groningen.nl

iOS (iPad): App Store

Grensland Vestingland

Ontdek met deze app alles over de geschiedenis van Groningen en Oost-Friesland (DU) tussen 1568 en 1672. Loop rond op de plek waar Lodewijk de Slag van Heiligerlee won. Ontdek waar koster Willem eigenhandig de troepen van Bommen Berend de stuipen op het lijf joeg.  Reis langs de schansen waar legers elkaar troffen. Groningen en Noord-West Duitsland kennen een groot aantal musea en historische plekken die te maken hebben met de tijd van schansen en vestingen. In deze app vind je die plekken eenvoudig terug. Een geschiedenisles 100x leuker dan op de middelbare school.

Android: Play Store
iOS: App Store

Deel deze pagina