Stad Groningen

De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal. Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat je van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie.


De Grote Markt is het bruisende centrum van Groningen, met het historische Goudkantoor, de gezellige Vismarkt en de Herestraat met aan de kop ervan het Waagcomplex waar je lekker kunt shoppen.

De kern van Groningen is de universiteit. Bijna een kwart van de stadsbevolking is student en dat is te merken; het is altijd gezellig druk in Groningen.


In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic, Noorderslag of Noorderzon, tot optreden van leuke bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. De horeca kent geen sluitingstijd en is erg veelzijdig. De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een een avondje te stappen. Het aanbod aan restaurants is ruim, voor iedereen is een smaakvolle eetgelegenheid te vinden.

Stadsmarkeringen

Wie Groningen binnen rijdt ziet meteen de Stadsmarkeringen. Deze tien kunstwerken heeft de stad Groningen bij haar 950-jarig bestaan laten plaatsen bij de belangrijke toegangswegen, op de grens van de stad, en een op het Martinikerkhof. Het zijn verwijzingen naar de markeringsfunctie van de oude stadspoorten. De meest in het oog springende zijn de elektriciteitsmast langs de A 28, de boom aan de Friesestraatweg en de Joker langs de A 7.


Haren

Onder de rook van Groningen vind je het dorpje Haren, dat dit jaar nog werd uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Geen wonder, want er is nog volop rust en ruimte te vinden. Het villadorp wordt ook wel het ‘Wassenaar van het Noorden genoemd’, niet in de laatste plaats vanwege het aantrekkelijke winkelaanbod. Haren grenst bovendien aan het Paterswoldsemeer, dat populair is bij watersporters.


Welkom in Haren arrangement

Ondernemend Haren nodigt je van harte uit om eens een bezoek te brengen aan de Groene Parel van het Noorden: Haren!

Het arrangement bevat:

  • 2 overnachtingen Postillon Haren
  • 2x ontbijt
  • 1x diner
  • gratis leenfietsen
  • entreebewijs Hortus Botanische Tuin
  • waardecheque € 20 Flashman mannenmode
  • gratis plattegrond wandel- of fietsroute van Boomker+ boeken

Vriendenprijs: € 69 p.p. (op basis van 2-persoons kamer)

Boeken kan op www.uitharen.nl

Deel deze pagina