3FM Serious Request 12 uur langer

woensdag 25 november 2009

3FM Serious Request 12 uur langer
Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat van 18 t/m 24 december op de Grote Markt in Groningen. Drie bekende DJ's eten 6 dagen lang niet en maken 24 uur per dag radio. Vanuit het Glazen Huis vragen zij aandacht en proberen zij, in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Malaria.

Malaria is een van de meest verwoestende mondiale ziektes. Het maakt jaarlijks meer dan één miljoen slachtoffers, het overgrote deel daarvan is kind en jonger dan 5 jaar. Elke 30 seconde overlijdt een kind aan malaria. Malaria is goed te voorkomen met eenvoudige preventiemaatregelen, zoals een muskietennet. Een muskietennet voor een heel gezin kost maar € 5,-.

Onlangs maakte de omroep bekend dat de DJ’s 12 uur langer in het huis zitten. Dit betekent dat zij op vrijdagavond 18 december al plaats nemen achter de microfoon en vanaf dan hebben ze zes dagen lang de tijd om een recordbedrag bijeen te brengen. Groningers kunnen hun initiatieven en geld doneren op groningengeeft.nl.

De opbouw van het Glazen Huis en alle productiefaciliteiten begint op 10 december. Vanaf dat moment zullen er geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden; de Grote Markt wordt volledig dichtgemaakt zodat alle activiteiten in het kader van 3FM Serious Request geen hinder zullen ondervinden. Op de slotdag verrijst een groot podium op de Grote Markt waarop een speciaal programma wordt georganiseerd met verschillende grote artiesten. Welke dat zijn, wordt te zijner tijd beland gemaakt. Verwacht wordt dat honderdduizenden mensen een bezoek brengen aan de Grote Markt.

www.groningengeeft.nl
seriousrequest.3fm.nl

Deel deze pagina