Activiteiten bij de Freaylemaborg

woensdag 25 september 2013

Op het 23 hectare grote landgoed van de historische Fraeylemaborg in Slochteren vinden in oktober weer een groot aantal evenementen plaats voor jong en oud. Ook zonder deze activiteiten is de borg overigens zeker eens een bezoekje waard.

De Fraeylemaborg is één van de locaties van de Oktobermaand, Kindermaand. In het kader hiervan wordt op elke zondagmiddag in oktober een speurtocht voor ridders en jonkvrouwen van onder de dertien op het landgoed georganiseerd. Een goede reden om de verkleedkleren uit de kast te trekken dus.

In het weekend van 5 en 6 oktober staat de borg in het teken van de Dag van de Regio, met als thema ‘ boerengoed’. Er zijn dan onder andere allerlei bijzondere ambachtelijke streekproducten te ontdekken.

Ook op 6 oktober worden op het landgoed een paddenstoelen- en kaboutertocht georganiseerd. In het park zijn wel honderd verschillende soorten paddenstoelen te vinden. Met bordjes is een route aangegeven die langs al deze wondertjes der natuur leidt. Voor kinderen die meer willen weten over kabouters is er een speciale korte route uitgestippeld waarlangs allerlei weetjes over kabouters te vinden zijn.

www.fraeylemaborg.nl
 

Deel deze pagina