‘All City Art’ verheft graffiti tot kunst

woensdag 31 oktober 2012

‘All City Art’ verheft graffiti tot kunst

Ze zijn niet te missen: de graffitikunstwerken waarmee de binnenstad van Groningen wordt opgefleurd. Tussen zaterdag 27 oktober en zondag 25 november zijn graffiti- en street-artkunstenaars uit heel Nederland, in het kader van ‘All City Art’, in de binnenstad van Groningen aan het werk. ‘New Attraction All City Art’ is een nieuw event van stichting Urban House Groningen (bekend van New Attraction).

All City Art toont zowel kunst van professionele kunstenaars als van amateurs. Doorgewinterde graffitiartiesten uit binnen- en buitenland komen voor All City Art speciaal naar Groningen. Zij zullen op verschillende plekken in de stad aan de slag gaan.  

Ook 400 graffiti-amateurs uit Groningse wijken hebben een bijdrage gemaakt. Zij hebben een workshop gevolgd waarin ze verschillende graffiti- en streetart-stijlen hebben geleerd. Het resultaat daarvan wordt tijdens ‘All City Art’ aan het publiek gepresenteerd.

All City Art gaat van start met een exclusieve voorstelling in het Grand Theatre op zaterdag 27 oktober met Cinematic DJ Irie. Hij ‘scratcht’ beeld en muziek waarop breakdancer en stand-up comedian O’ Dog alias Sir Randall zich laat inspireren.

Het event wordt afgesloten met een bijzondere performance op het dak van het Informatiecentrum op de Grote Markt.

www.newattraction.com

 

Deel deze pagina