Bankjes en groen: binnenstad nog aantrekkelijker

maandag 26 februari 2018

Bankjes en groen: binnenstad nog aantrekkelijker

Een deel van de binnenstad gaat op de schop: het gebied moet nog aantrekkelijker worden voor bezoekers. Zo komt er een nieuwe brug over het Kattendiep en wordt de omgeving van de Der Aa-kerk ingericht met zitplekken en groen.

De gemeente heeft plannen om in de omgeving van de Der Aa-kerk stoeltjes te plaatsen die voor iedereen te gebruiken zijn. Daaromheen komen dan grote plantenbakken, die ook gebruikt kunnen worden als zitplek.

Dit deel van de stad kreeg eerder al een fikse opknapbeurt. Hierbij zijn de bussen uit het straatbeeld verdwenen en maakte het asfalt plaats voor gele steentjes.

Ook in het oostelijk deel van de binnenstad staat van alles te gebeuren. Er komt, in het verlengde van het Kattendiep, een brug over het Schuitendiep en aan de oostelijke kade van de gracht komt meer groen. Op de Diepenring zelf wordt de maximumsnelheid verlaagd en komt ander wegprofiel. Dit moet volgens de gemeente de doorstroming bevorderen en de verkeersveiligheid vergroten.

Gele steentjes

In de plannen voor het oostelijk deel van de binnenstad is ook een nieuw ontwerp van de Sint Jansstraat meegenomen. De gele steentjes in de straat worden doorgetrokken tot aan de Sint Jansbrug, zoals dat ook eerder in de Astraat is gebeurd.

Meer informatie en beeldmateriaal: https://ruimtevoorjou.groningen.nl 

Deel deze pagina