Bauke Mollema heeft z’n eigen toertocht

dinsdag 28 juli 2015

Bauke Mollema heeft z’n eigen toertocht

Op zondag 9 augustus vindt opnieuw de Bauke Mollema Tocht plaats. De populaire wielrenner met Groningse roots heeft zijn eigen toertocht. De tocht gaat dwars door het Groningse landschap en uiteraard fietst de profwielrenner zelf ook mee!

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 3 afstanden te fietsen: 65 km, 110 km en 165 km. Bauke fietst de 110 kilometer. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen en voeren door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. Alle routes zijn door Bauke Mollema zelf samengesteld en voeren onder andere langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Hij gaat zijn roots na! De start en finish zijn in Groningen.

Tijdens de Bauke Mollema Tocht is er ook een tussensprint. Het is de ultieme test of de deelnemers Bauke’s snelheid kunnen evenaren. De tussensprint is bij de befaamde Mollema Bult. Bauke fietste de bult in de Friesestraatweg tussen Groningen en Aduard tijdens zijn middelbare schoolperiode elke dag zo hard mogelijk op. De snelheid van de deelnemers wordt met een zadelpensticker gemeten. De snelste renner krijgt een beloning.

Le Champion, een van de grootste sportevenementenorganisatoren in Nederland, slaat dit jaar de handen ineen met Bauke Mollema. Beide partijen willen van de Bauke Mollema Tocht een van de meest toonaangevende toerfietsevenementen van Nederland maken.

www.baukemollematocht.nl

Deel deze pagina