Bijzondere archeologische vondsten in Groninger binnenstad

vrijdag 11 januari 2013

Bijzondere archeologische vondsten in Groninger binnenstad

In de binnenstad van Groningen zijn van 9 januari t/m 6 februari bijzondere archeologische vondsten van de gemeente Groningen te zien. Deze vondsten zijn bij verschillende winkels, horecagelegenheden en andere ondernemingen in het oostelijke deel van de binnenstad te bezichtigen. Er wordt onder andere schoenen, kleding, muziekinstrumenten, huishoudelijke gebruisvoorwerpen en speelgoed geëxposeerd.

Al tientallen jaren vinden stadsarcheologen bijzondere voorwerpen op bouwplaatsen in en om de stad Groningen. Deze archeologische vondsten zijn afkomstig uit verschillende tijdperken, variërend van de achtste tot de negentiende eeuw. De voorwerpen worden meestal opgeslagen in de gemeentelijke depots, maar worden nu in het kader van ‘Groningen vernieuwt’ tentoongesteld op plaatsen waar ze eeuwen geleden ook werden aangeboden. Omdat er tot 2017 veel in de binnenstad van Groningen wordt verbouwd werken Groningen City Club, Gemeente Groningen en Marketing Groningen onder de noemer ‘Groningen vernieuwt’ aan een aantrekkelijke binnenstad. Zo willen de partijen een bezoek aan de binnenstad aangenaam maken tijdens de bouwperiode. De expositie ‘De Verborgen Schatten van Groningen’ is in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool opgezet als onderdeel van een aantrekkelijke binnenstad.

Om ‘De Verborgen Schatten van Groningen’ allemaal te kunnen bezichtigen is een route langs de deelnemende binnenstadsondernemers gemaakt. De route is op een gratis af te halen ‘schatkaart’ weer gegeven. Haal deze op bij het VVV kantoor en het Informatiecentrum op de Grote Markt, bij de deelnemende ondernemers of download de kaart via www.groningenvernieuwt.nl
 

Deel deze pagina