Blikken & verpakkingen in Gr-ID

dinsdag 26 augustus 2014

Blikken & verpakkingen in Gr-ID

Wie kent ze niet? De verpakkingen van Droste, Verkade, Douwe Egberts en Van Nelle. In museum GR-ID, het vroegere Grafisch Museum, in Groningen is nog tot en met 26 oktober een tentoonstelling over deze, en andere blikken en verpakkingen te zien.

De expositie laat zien hoe verpakkingen zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en hoe ze tot stand kwamen. Hoe wordt een blik bedrukt en een doos gestanst? Hoe ontwikkelden beroemde logo's zich en hoe komt het dat we ze direct herkennen, zonder dat we in staat zijn het beeldmerk te omschrijven of tekenen? De expositie is een feest van herkenning, belooft GR-ID.

Bij de expositie hoort een uitgebreid randprogramma. Zo geeft de enige, nog actieve blikslager van Nederland op zaterdag 6 september een demonstratie in het museum en elke vrijdagmiddag is er een rondleiding door de gastconservator. Zondag 14 september vindt een taxatiemiddag plaats waar bezoekers hun blikken, verpakkingen en reclamemateriaal kunnen laten taxeren door erkende specialisten.

www.gr-id.nl

Deel deze pagina