Crowdfunding Martinitoren

vrijdag 30 maart 2018

Crowdfunding Martinitoren

Met ruim 70 duizend bezoekers is de Martinitoren één van de populairste attracties in Groningen. Dat is super, maar d’Olle Grieze heeft natuurlijk vooral bij ons Groningers een speciaal plekje in het hart veroverd. De één misschien iets meer dan de ander, maar iedere Groninger heeft wel iets met de Martinitoren. Het is onze oude vriend, die waakt over de stad en de ommelanden.  Een niet te missen icoon, die ons het gevoel van thuiskomen geeft.

Wat is het plan?

De Martinitoren wordt in ere hersteld en er worden veel moderne aanpassingen verwijderd of weggewerkt. De toren vertelt straks het verhaal van Groningen en de Ommelanden. De binnenkant van de toren heeft echter door de vele aanpassingen door de jaren heen een rommelige aanblik gekregen en het interieur is aan een opknapbeurt toe. Ook vertelt de toren de bezoeker weinig over de eeuwenoude geschiedenis van de toren. Dit terwijl de Martinitoren bij uitstek een ideale plek is voor het vertellen van de bijzondere verhalen waarin de toren een hoofdrol speelt.

WIl je hier meer over weten? Download hier het projectplan. 

Oppoetsen

Dit sieraad mag wel eens opgepoetst worden. Marketing Groningen gaat, in samenwerking met de gemeente Groningen, de Martinitoren herinrichten, met veel respect voor de historische waarde. Althans, de binnenkant. De bezoeker treedt straks een indrukwekkende ‘experience’ binnen dat het verhaal van de Martinitoren vertelt. De beklimming van de toren wordt een tocht van ontdekken, verwonderen, ervaren, leren en verbeelden. Het verhaal van de Martinitoren wordt verteld met nieuwe technieken en herbeleefd aan de hand van historische personages.

Crowdfunding

Eén van de spectaculairste onderdelen van de restyling gaan we crowdfunden. Hierdoor bieden we alle Groningers én niet Groningers de mogelijkheid om een stukje Martinitoren mee te financieren. Het doel? Met elkaar de hoogste filmzaal van Nederland realiseren! De crowdfundcampagne is gestart op 30 juni 2018. Vanaf dat moment hebben we 4 weken de tijd om met elkaar €50.000,- op te halen. Help jij ook mee? Kijk dan op www.demartinitorenherboren.nl

Update: Er zijn twee extra weken bijgekomen om de 50.000 euro op te halen. De actie loopt nu tot en met 15 augustus 2018.

www.demartinitorenherboren.nl

Deel deze pagina