Duitse ambassade opent deuren

woensdag 29 mei 2013

Duitse ambassade opent deuren

Een stukje Duitsland in Groningen. Dat is de ‘Duitse Ambassade’ die onlangs de deuren opende in de Oosterstraat in de stad. In de ‘ambassade’ kan de bezoeker kennis maken met de Duitse stad Oldenburg, die zich hier uitgebreid presenteert.

Bezoekers kunnen in de Duitse ambassade terecht voor informatie over onder meer de stadstuinen van Oldenburg (Oldenburg Stadtgärten), de Keramiekdagen, de Chagall-tentoonstelling en andere evenementen, exposities en voorstellingen. Ondernemers uit Oldenburg verkopen in de ambassade lokale producten. De ‘ambassade’ is ingericht als een typisch Duitse Biergarten met Oldenburgs bier en ‘Oldenburgers’: Hamburgers naar Oldenburgs recept.

De ambassade is zaterdag 25 mei officieel geopend door Gerd Schwandner (burgemeester van Oldenburg) en Joost van Keulen (wethouder Economische Zaken in Groningen). Het gaat om een samenwerkingsproject tussen de Regio Groningen Assen en de steden Oldenburg, Bremen, Assen en Groningen. Tegelijkertijd bewijst de ambassade de samenwerkingsverbanden die er zijn tussen Groningers en Oldenburgers. Het project wordt ondersteund door de Publicexpress. Deze lijnbus rijdt acht keer per dag tussen Groningen en Oldenburg.
 

Deel deze pagina