Eerste namen Bevrijdingsfestival bekend

woensdag 06 februari 2019

De eerste namen van artiesten die op 5 mei optreden tijdens Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark zijn bekend. Het gaat tot dusver om Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D'Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens.

Tom Walker brak in 2018 door met de hit ‘Leave a light on’. Het nummer stond in 17 landen op nummer 1, werd wereldwijd twee miljoen keer verkocht en zorgde voor 300 miljoen streams. $hirak is een van de populairste hiphop producers. Zijn eerste hit was in 2015 met ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex. Omar Souleyman weet al jaren zijn publiek te laten genieten met een mix van Arabische muziek met Westerse invloeden. Na vele optredens op bruiloften, verjaardagen en anderen feesten is hij inmiddels niet meer weg te denken van de grotere podia. In 2018 sloot hij het festival Noorderzon af wat volgens velen één van de beste concerten op het DOK ooit was. 

Het Bevrijdingsfestival valt dit jaar op een zondag. Er zijn die dag ruim vijftig acts, verspreid over zes podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’.

Meer informatie>>

Deel deze pagina