Eerste namen Rhythm & Blues Night bekend

woensdag 22 december 2010

Eerste namen Rhythm & Blues Night bekend
Op zaterdag 7 mei volgend jaar vindt de 21e editie van de Rhythm & Blues Night plaats in De Oosterpoort in Groningen. Nu al staat vast dat sowieso Johnny Winter en Los Lonely Boys hun opwachting zullen maken.

Al in 1968 werd grootheid Winter door het blad Rolling Stone, naast Janis Joplin, uitgeroepen tot één van de grote beloften voor de rockmuziek. Winter bracht vanaf 1968 verscheidene succesvolle albums uit in diverse stijlen. Hierop werkte hij ondermeer samen met bekende artiesten als Muddy Waters. In 2004 kreeg Winter nog een Grammy nominatie voor zijn album “I’m A Bluesman”.

De uit Texas afkomstige band Los Lonely Boys won in 2005 een Grammy Award met de single ‘Heaven’ van hun debuut cd ‘Los Lonely Boys’. Sindsdien hebben ze miljoenen cd’s verkocht. De drie broers Jojo, Henry en Ringo Garza maken een muziekstijl die zij zelf ‘Texican rock ’n roll’ noemen, een ‘tortilla’ van Santana, Stevie Ray Vaughan en Los Lobos. In september speelde Los Lonely Boys nog in een uitverkochte Oosterpoort.

De Rhythm & Blues Night is al jarenlang een festival met allure. Duizenden liefhebbers van blues, roots, americana en country vinden elk jaar hun weg naar De Oosterpoort om te genieten van goede bands en muzikanten.

De kaartverkoop is inmiddels van start. 
www.rhythmbluesnight.nl
 

Deel deze pagina