Exclusief optreden Tom Odell op Bevrijdingsfestival Groningen

zaterdag 25 februari 2017

Exclusief optreden Tom Odell op Bevrijdingsfestival Groningen

De Britse singer-songwriter Tom Odell geeft op het Bevrijdingsfestival Groningen een uniek optreden. Het Groningse festival is die dag het enige festival waar hij optreedt. Behalve Odell komen ook onder andere Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr naar Groningen, zo maakte de organisatie onlangs bekend.

Tom Odell geeft een exclusieve show in Groningen en is dus niet op andere Bevrijdingsfestivals te zien. De Britse singer-songwriter is bekend van hits als Another Love en Grow Old with Me. In het Stadspark zingt hij zowel nieuw materiaal als bekende nummers.

Een grote Nederlandse naam op het affiche is Chef’Special. Twee jaar geleden waren ze ook al in Groningen, maar toen moest het optreden vanwege hevig noodweer worden stilgelegd.

Ook Youngr, een veelbelovende nieuwkomer op elektropop-gebied, komt naar Groningen. Youngr maakt online furore met zijn Facebook-video’s. In deze filmpjes, live opgenomen in slechts één take, brengt hij eigenzinnige one man band-remixes van bijvoorbeeld Daft Punk en The Temper Trap.

Het festival wordt afgesloten door Kraantje Pappie. De uit Groningen afkomstige rapper maakte naam bij het grote publiek met singles als Feesttent, Weekend en Waar Is Kraan. Zijn nieuwste album Crane III werd wederom geproduceerd door Nightwatch, oftewel het Groningse, internationaal succesvolle producerstrio Noisia.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Meer details over het programma worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt.

www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Deel deze pagina