Expositie Folkert de Jong positief ontvangen

woensdag 28 oktober 2009

Expositie Folkert de Jong positief ontvangen
De expositie van Folkert de Jong, die tot en met 11 april volgend jaar te zien is in het Groninger Museum, is positief ontvangen.

In de Volkskrant scoorde de tentoonstelling het maximum aantal van vijf sterren. Journaliste Sacha Bronswasser schreef: “Zoals alle goede sciencefiction zijn de styrofoam sculpturen van kunstenaar Folkert de Jong stevig geworteld in het verleden – in de lange traditie van het gruwelijke en het groteske. Maar ook in de westerse geschiedenis, zo blijkt op een groot overzicht in Groningen. De Gouden Eeuw keert daar terug met een vuil gezicht.”

Folkert de Jong is een van de meest opvallende Nederlandse kunstenaars van dit moment die internationaal is doorgebroken. De Jong was in 2001 met het werk The Iceman Cometh vertegenwoordigd in de groepstentoonstelling Stroomversnelling in het Groninger Museum en keert na 8 jaar terug met een omvangrijke soloshow. De tentoonstelling laat naast een grote selectie sculpturen nog niet eerder getoonde tekeningen zien. Naast bruiklenen uit Europa, de Verenigde Staten en Canada wordt er ook een nieuw monumentaal getoond, dat De Jong heeft gemaakt voor de collectie van het Groninger Museum.

www.groningermuseum.nl
 

Deel deze pagina