Expositie van platenhoezen met maand verlengd

woensdag 24 februari 2010

Expositie van platenhoezen met maand verlengd
De expositie ‘DiscCoverArt’ wordt met een maand verlengd tot en met 7 maart. Er vinden tot die tijd zowel in het Grafisch Museum als in de Openbare Bibliotheek tentoonstellingen rondom platenhoezen en de picturedisk plaats.

In de expositie in het Grafisch Museum staan de platenhoes en de vormgeving daarvan centraal. De expositie biedt een breed overzicht van zestig jaar artwork op langspeelplaatcovers uit de zeer omvangrijke platencollectie van Marius Quist (80.000 stuks). In de expositie wordt een historisch overzicht getoond van de ontwikkeling van de platenhoes en daarnaast zullen bekende en minder bekende werken van de belangrijkste hoezenontwerpers worden getoond. Op de expositie is bijzonder en zeldzaam materiaal te zien.

In de Openbare Bibliotheek staat de picturedisc centraal. Ook deze expositie gaat in op artwork, maar dan op de langspeelplaat zelf, die soms niet alleen een bijzondere afbeelding bevatte, maar ook qua vorm afweek van de reguliere plaat. Verzamelaar Peter Bastine uit Hamburg bezit een van de grootste collecties ter wereld (ca. 8000 stuks) en een deel van zijn collectie is nu voor het eerst in Nederland te zien.

Ter gelegenheid van het project DiscCoverArt verschijnt in een oplage van 300 stuks een genummerde box met daarin een lp met 10 nummers van Groningse bands en hoezen die speciaal voor deze box zijn ontworpen door 10 vooraanstaande vormgevers.
Gedurende de periode van DiscCoverArt vinden diverse activiteiten plaats, zoals kinderactiviteiten, een hoezenquiz, lezingen en optredens.

http://disccoverart.blogspot.com
 

Deel deze pagina