Fantastisch Kinderfilmfestival in het Groninger Forum

woensdag 26 februari 2014

Fantastisch Kinderfilmfestival in het Groninger Forum

‘De Keuken van Pruttel en Proef’. Dat is het smakelijke thema van het Fantastisch Kinderfilmfestival, op 22 en 23 maart in het Groninger Forum aan het Hereplein. Kinderen kunnen niet alleen de meest fantastische films bekijken, ze kunnen in de Speeltuin van de Verbeelding ook zelf op onderzoek uit gaan.

De Speeltuin van de Verbeelding is dit jaar omgetoverd tot 'De keuken van Pruttel & Proef'. Als je door de keuken loopt, ruik je etensgeuren, hoor je keukengerinkel en zie en proef je een verrukkelijke sfeer. Alle zintuigen worden geprikkeld. Er zijn acht verschillende installaties die allemaal met het thema te maken hebben. Speel met de Spaghetti-­Stop­‐Motion, waar je pastafiguren kunt creëren en tot leven kunt brengen. Of ga naar Craque Madame Cuisine waar je je eigen taartjes kunt bakken, net zoals bij de bakker.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival trakteert alle bezoekers op een filmvoorafje uit de serie Kom Ketchup! In deze grappige één-minuut-filmpjes vertellen allerlei soorten groenten en fruit, muffins en eitjes moppen aan elkaar. De stemmen zijn ingesproken door kinderen.

Het Kinderfilmfestival is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 9 jaar.

www.groningerforum.nl

Deel deze pagina