Feringa houdt Nobellezing in De Oosterpoort

donderdag 09 maart 2017

Feringa houdt Nobellezing in De Oosterpoort

Groningse Nobelprijswinnaar Ben Feringa houdt op 3 april nogmaals zijn Nobellezing over kleine nano-autootjes. Hij doet dat in de grote zaal van De Oosterpoort. Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg in december de Nobelprijs voor de Scheikunde voor zijn onderzoek naar nanodeeltjes.

Feringa ontwikkelde een door licht aangedreven nanomotor, ontwierp een moleculaire auto en kwam vorig jaar met een ronddraaiend motormolecuul dat chemische energie gebruikt, waardoor het beter geschikt is voor gebruik in het menselijk lichaam.

In zijn Nobellezing ‘Op avontuur in de nanowereld’ vertelt hij vol passie over zijn onderzoek. Hij beschrijft z’n passie voor de wetenschap en legt uit hoe hij tot z’n inzichten kwam. Het publiek kan daarnaast vragen stellen aan Feringa. Het is niet de eerste keer dat de wetenschapper de lezing houdt: hij deed dat ook al op het podium waar hij ook de Nobelprijs kreeg.

Naast de lezing wordt Feringa ook geïnterviewd door Coen Verbraak, bekend van Kijken in de Ziel. Ook zijn er optredens van de Groningse band Swinder en RUG-huisdichter Esmé van den Boom. Kaarten zijn verkrijgbaar via Studium Generale. 

Deel deze pagina