Festival rond gerestaureerde Schnitger-orgel in Der Aa-Kerk

woensdag 14 september 2011

Festival rond gerestaureerde Schnitger-orgel in Der Aa-Kerk

Ruim vijftien jaar heeft het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Der Aa-kerk in Groningen gezwegen, maar vanaf 14 oktober zal het na een ingrijpende restauratie weer te horen zijn. Om de ingebruikname te vieren, wordt van 14 tot en met 29 oktober het festival ‘Schnitgers Droom’ georganiseerd. Het festival omvat onder andere concerten, tentoonstellingen, theatervoorstellingen en een symposium.

Voor de opening van het festival op 14 oktober is een gevarieerd programma opgesteld. Zo zal er onder andere een compositie voor het orgel van de Nederlandse componist Klaas de Vries te horen zijn. Hij liet zich hierbij inspireren door het verhaal ‘Bach in Groningen’ van de Groningse schrijver Belcampo.

Bij het festival ‘Schnitgers Droom’ komen traditie én vernieuwing van het orgel aan bod. Daarnaast richt het festival zich zowel op volwassenen als kinderen. Er zijn concerten, een symposium, een cantatedienst en een educatieproject. Daarnaast is er een concert met het Noord Nederlands Orkest, een orgelconcours voor amateurs en een excursie langs een aantal kerken.

www.schnitgersdroom.nl
 

Deel deze pagina