Foto-expositie Rottumeroog in Groningse binnenstad

vrijdag 20 juni 2014

Foto-expositie Rottumeroog in Groningse binnenstad

Op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen is nog juni tot en met 27 juli de foto-expositie ‘Werelderfgoed Waddenzee in beeld – Rottumeroog’ te zien. Er worden foto’s getoond van Jasper Doest die voor National Geographic een fotoreportage maakte op het onbewoonde eiland Rottumeroog.

In het juni-nummer van National Geographic staat een 20 pagina’s tellende fotospecial over het Groningse Waddeneiland. De reportage kwam tot stand in samenwerking met Staatsbosbeheer; het eiland is tenslotte niet zomaar toegankelijk.

Voor de reportage reisde Doest afgelopen jaar een paar keer naar Rottumeroog om daar de bijzondere natuur vast te leggen. Op het eiland hebben wind en water vrij spel; dieren leven er vrijwel ongestoord. Rottumeroog vormt samen met Rottumerplaat en Zuiderduin het natuurmonument Rottum.

De hoofdexpositie is te zien op het voorplein van het Hoofdstation Groningen (Stadsbalkon). Hier staan straks zes grote en drie kleinere gele kubussen van National Geographic met daarin de opgeblazen landschapsfoto’s van Jasper Doest, gecombineerd met panelen met ‘stunishing facts & figures’ van Staatsbosbeheer over Rottum. Ook in etalages van binnenstadondernemers komen foto’s te hangen. Langs de etalages is een wandelroute samengesteld. De route is verkrijgbaar bij de VVV en op het Hoofdstation. 

Deel deze pagina