Fotograaf Boonstra geëerd met expositie in CBK

woensdag 25 april 2012

Fotograaf Boonstra geëerd met expositie in CBK

In het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen is vanaf 12 mei een tentoonstelling te zien van de Groninger fotograaf Rommert Boonstra. Boonstra is onlangs 70 jaar geworden. Reden genoeg voor het CBK om hem te eren met een speciale expositie.

Te zien is nieuw werk en werk uit de eigen collectie van het CBK, waaronder foto’s uit de gemeentelijke fotografieopdracht 1994, waarvan Boonstra de winnaar was. Een van deze foto’s was sinds 1996 op een doek van negen bij negen meter onder de Herebrug in Groningen te vinden. Omdat het doek was versleten is het tijdelijk verwijderd. Het nieuwe doek is te zien op de tentoonstelling; daarna komt het opnieuw onder de brug te hangen.

Ook zijn foto’s uit de serie Apocalypso te zien. Een serie over schoonheid en ondergang, over alles en niets, over het heelal en de schemerlamp, over de zwarte materie en de blanke huid, over leven en dood en uiteindelijk over het raadsel van het bestaan. De expositie toont recent werk van Boonstra dat als onderwerp ‘Groningen’ heeft.

De tentoonstelling is te zien tot en met 10 juni en is vrij toegankelijk tijdens openingstijden van het CBK.

www.cbkgroningen.nl
 

Deel deze pagina